Ekonomija

Ugovore za stalni posao u kompaniji Leoni, nakon završene obuke dobilo 25 Nišlija starijih od 50 godina

U Školskom centru proizvodne jedinice kompanije Leoni u Nišu dodeljeni su sertifikati osobama starijim od 50 godina, posle uspešno obavljene obuke za rad u toj kompaniji.

Dušica Zarev nakon što je radila u više državnih ustanova, već osam godina nije mogla da nađe posao. Kaže da je imala i neke neprijatne situacije, i dodaje da zahvaljujući  obuci za osobe starije od 50 godina za rad u kompaniji “Leoni” rešila egzistenciju sebi i svojoj porodici.

 

Dušica Zarev

“Ovo je veliki podstrek za sve nas kada u ovim godinama većina ne ispunjava uslove za penziju. Bilo je teško naći posao, pogotovo u momentu kada ni mlađe osobe ne mogu da dođu do zapošljenja”, kazala je Dušica Zarev.

Ona nije usamljen slučaj. Veliki broj njih je koji imaju preko 45 godina i upravo zbog godina ne mogu da nađu posao. Inicijativa je krenula iz Gradske kuće. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski misli da je ovo dobar recept i za ostale lokalne samouprave da sarađuju sa kompanijama koje imaju na svojoj teritoriji.

“Velika zahvalnost direktoru kompanije “Leoni” koji je odmah u startu rekao da mu se ideja dopala. Radi se uglavnom o ljudima koji su radili u velikim kolektivima, koji su zbog loše privatizacije i restruktuiranja propali. Kada vidite njihove oči koje sada drugačije sjaje, onda znate da ste uradili dobru stvar”, kazala je Sotirovski.

Ovu obuku Grad je sproveo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Gradske opštine Palilula, koja je za sada jedina podržala ovu ideju. Oni su finansirali ovu obuku, ali ona se nije odnosila samo na stanovnike ove opštine, već je šansa data i stanovnicima čitavog Niša. Sotirovski je najavila da će se sa ovim projektom nastaviti i da će se proširiti i na druge Gradske opštine.

“Kada sam kao predsednik opštine trebao da izaberem jednu od mera zapošljavanja, nisam imao dilemu. Znam da je ovo trajno rešenje ovim ljudima, ili odmah sam doneo odluku da ljudi u trećem dobu dobiju posao. Ovo im je trajni posao, a siguran sam pošto ih je životna muka naterala da će biti odgovorni radnici”, rekao je predsednik GO Palilula Bratislav Vučković.

Pjerluiđi Gione, generalni direktor Leoni Srbija

Pjerluiđi Gione, generalni direktor Leoni Srbija kazao je da ova kompanija ima oko 14.000 zaposlenik i pretežno se radi o mlađoj populaciji.

“Ovim zapošljavanjem naš sektor ćemo oplemeniti i iskustvom. To što je ovaj projekat realizovan sa GO Palilula ne znači da je samo njima i namenjen. Mi smo i više nego zainteresovani da ovaj projekat proširimo i na druge opštine”, kazao je Gione medijima.

Sertifikate, ali i Ugovore za stalni posao danas je dobilo 25 Nišlija.

Direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić kaže da su lica sa preko 50 godina starosti evidentirana kao lica koja spadaju u teže zapošljivu kategoriju. Upravo zbog toga izdvajaju se određena sredstva, kako bi i ti sugrađani došli do posla.

On je dodao da je kompanija Leoni izlazila u susret i kada su druge teže kategorije u pitanju i izrazio nadu da će se i u narednom periodu nastaviti sa takvom praksom.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Tri dana a onda će krenuti da bole i otiču noge , otpadaju ramena , bolovanja….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com