Politika

UDRUŽUJE SE OPOZICIJA U NIŠU: Formiran Savez za Srbiju

Predstavnici Saveza za Srbiju – Niš održali su konferenciju za medije, gde su izneli u javnost povod osnivanja Saveza i ujedinjenja stranaka opozicije, kao i deo programa i delovanja Saveza u Nišu.

Predstavnici Saveza za Srbiju istakli su da je opozicija bila udružena oko akutnog problema sa niškim aerodromom, međutim ta udružena opozicija sada više ne postoji, ali postoji Savez za Srbiju – Niš, koji je refleksija Saveza za Srbiju na republičkom nivou.

“Ovo je vid udruživanja različitih političkih stranaka, pokreta i udruženja koji su se okupili oko zajedničkih ideja 30 tačaka programa, a krucijalne su među njima borba za fer i poštene izbore, ostvarivanje punih medijskih sloboda i borba protiv politike siromaštva koju ova vlast sprovodi držeči građane na rubu egzistencije.” navela je Tamara Milenković-Kerković iz Srpskog poketa Dveri.

Ona je još istakla da povod udruživanja opozicije nije samo promena vlasti, već promena sistema koji postoji u državi.

“Mi danas osnivamo Savez u Nišu, jer smatramo da građani zaslužuju, pre svega, da imaju alternativu i nadu da u Nišu može doći do promena.” rekao je na konferenciji Miodrag Stanković iz GO Demokratske stranke u Nišu.

Predstavnici Saveza su na konferenciji ostavili, kako kažu simbolično, jednu stolicu praznu čime su želeli da pozovu i druge političke stranke, pokrete i organizacije da im se pridruže.

“Ovu, kako mogu da nas okarakterišu, šarenoliku koaliciju je okupilo načelo pravne države, načelo nezavisnih institucija i slobodnih medija. Moramo shvatiti, kao društvo, da nama nije potreban jedan lider, već sistem.” poručio je Ljubomir Kostić koji je govorio u ime povereništva Narodne strane u Nišu.

Nakon otkazivanja tribine u sali Simfonijskog orkestra, iz Saveza za Srbiju – Niš najavili su okupljanje u petak od 16.30 časova, ispred TC Kalča, gde će doći lideri svih stranaka i pokreta iz Saveza i tom prilikom razgovaraće sa građanima i odgovarati na njihova pitanja.

U Savezu za Srbiju trenutno su ujedinjeni Srpski pokret Dveri, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret za preokret i Sindikat Sloga.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com