Društvo

Učenici OŠ “Bubanjski heroji” snimili još jedan ruski dokumentarni film

U okviru međunarodnog projekta saradnje OŠ „Bubanjski heroji” iz Niša i ruske škole „Centar Voshoždenie” iz Šuje, Ruska Federacija, učenici su snimili dokumentarni film na ruskom jeziku koji svedoči o životu Grofa Save Vladislavića.

Sava Vladislavić Raguzinski ili „grof Raguzinski ili Ilirski“ bio je srpski političar, savetnik ruskog cara Petra Velikog, diplomata u službi Ruske Imperije, putopisac, poliglota, veliki dobrotvor i darodavac, a titulu grofa dobio je od rukse carice Katarine 1725. godine

Ovaj Etiopljanin bio je pradeda velikog ruskog pesnika Aleksandra Puškina, odatle i potiče Puškinova naklonost prema Srbima.

Učenici osnovne škole ,,Bubanjski heroji” iz Niša koje predvodi profesor istorije Đorđe Bojanić i veroučitelj đakon Dejan Jovanović snimili su vrlo zanimljiv dokumentarni film o Grofu Savi Vladislaviću koji možete pogledati u nastavku teksta.

Podsećamo da su početkom godine u okviru ove projektne saradnje đaci obradili temu КRSNA SLAVA I RUSКO ISPIJANJE ČAJA, kao i da su snimili dokumentarni film o ruskom pukovniku Rajevskom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com