Društvo

Učenici “Bubanjskih heroja” snimili ruski dokumentarni film

Učenici osnovne škole “Bubanjski heroji” iz Niša koje predvodi profesor istorije Đorđe Bojanić i veroučitelj đakon Dejan Jovanović snimili su vrlo zanimljiv dokumentarni film o Ruskom pukovniku Rajevskom.

Snimanje je obavljeno u crkvi Svete Trojice (Ruska crkva) i manastiru Sveti Roman. Ovaj dokumentarni film je titlovan na ruskom jeziku. Čas (dokumentarac) je realizovan sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog gospodina Arsenija.

Učenici ove škole koji su članovi malog hora Branko, pevali su ruske pesme u crkvi Svete Trojice (Ruska crkva) i manastiru Sveti Roman koje je predvodila prof. muzičke kulture Nataša Miljković.

Veliki doprinos ovom dokumentarnom času dali su i sveštenik otac Vlajko Grabež, književnik Ljiljana Habjanović Đurović.

Ljiljana Habjanović Đurović je učenicima na nagovor svog sina koji je bio prisutan prenela zanimljiva opažanja kako je vaspitavala svog sina Hadži Aleksandra Đurovića, danas reditelja koji je režirao dokumentarni film Raspeto Kosovo.

Dokumentarni film može se pogledati preko jutjuba.

“Ovo je način da se izađe iz klasičnog šablona i učionice bar kroz dodatnu nastavu i kako istorija i veronauka mogu da budu i zanimljivi predmeti za učenike, a učenici ove trenutke zauvek pamte, kao i učenici koji će ovo gledati i iz toga nešto naučiti. U toku je i snimanje dokumentarnog filma o Grofu Savi Vladislaviću” kaže Đorđe Bojanić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com