Društvo

U toku! Preregistracija trofejnog oružja

Novi Zakon o oružju i municiji na snazi je od  marta prošle godine, građani koji imaju dozvolu za držanje trofejnog oružja moraju do 5. marta  to oružje da preregistruju.

Sve policijske uprave u Srbiji pozivaju građane koji poseduju trofejno oružje da do 4. marta obave tu zakonsku obavezu. U suprotnom postupaće se po zakonskoj odredbi, član 50, stav 2 Zakona o oružju i municiji, i to nepoštovanje zakona kvalifikovaće se kao prekršaj, gde je propisana novčana kazna od 5 do 150 hiljada dinara a može biti izrečena i mera oduzimanja oružja.

Fizička lica koja su imala izdate oružne listove s pravom korišćenja lovačkog oružja s neolučenim cevima, bila su dužna da u roku od šest meseci od dana početka primene novog zakona predaju ovu ispravu PU Niš.

Oni koji su imali oružne listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost, pravna lica i preduzetnici koji su imali dozvolu za držanje oružja, izdata po prethodnom zakonu, dužni su da u roku od tri godine od dana početka njegove primene, odnosno do 5. marta 2019. godine, podnesu zahtev za izdavanje isprave, zajedno s uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja u skladu s tim zakonom.

Sve informacije vezane za primenu Zakona o oružju i municiji se mogu dobiti u Policijskoj upravi u Nišu, na šalteru broj 6 i u kancelariji broj 19 svakog radnog dana u periodu od 08 do 12 sati, ili na brojeve telefona 018/503-255 i 503-172 , svakog radnog dana u vremenu od 08 do 15 sati.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com