Društvo

U Nišu rešeni svi glavni urbanistički problemi

Direktor Zavoda za urbanizam Miodrag Stanković izjavio je na nedavno završenom 28. Međunarodnom Salonu urbanizma da su svi glavni urbanistički problemi u gradu rešeni.

„Mi smo teritoriju grada Niša pokrili sa dvadesetjednim Planom generalne regulacije, od 22 moguća. Taj 22. plan je proceduri. To znači da smo 95 do 96 odsto gradskog područja pokrili planovima. Sada smo u fazi kada malo više tretiramo planskim dokumentima ruralno područje, jer zakoni Srbije važe i za grad i za selo. Do sada su sela bila zapostavljena“, izjavio je Stanković.

On je kazao da je Salon urbanizma, održan od 8 do 13. novembra, okupio oko 300 učesnika sa celog Balkana.

„Salon urbanizma je važan za sve nas jer kroz te manifestacije razmenjujemo ideje i saznanja, objavljujemo kataloge i zbornike radova. Ti radovi nam omogućavaju da, kada imamo neki urbanistički problem, vidimo kako je neko, u nekom drugom gradu rešio taj problem“, izjavio je Stanković.

Predsednik Udruženja urbanista Srbije Aleksandar Jevtić rekao je da Međunarodni salon urbanizma predstavlja najveći skup urbanista u regionu.

Jevtić je podsetio da se Salon urbanizma organizuje svake druge godine u Nišu i da Niš sa punim pravom možemo da smatramo srpskom i regionalnom prestonicom urbanizma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com