Sport

U Nišu održana prva etapa edukacije boks trenera

Bokserski savez Srbije je započeo i sa edukacijom trenerske struke. Cilj Saveza je da u narednom periodu razvije modele za kontinuiranu edukaciju trenera, a sve to u saradnji sa Fakultetima za sport i fizičko vaspitanje.

Prva etapa edukacije održana je za boks trenere iz regiona Bokserskog saveza jugoistočne Srbije. Edukacija je obuhvatila jednodnevno predavanje koje je održano u prostorijama Sportskog centra „Čair“.

Predavanje je održao istaknuti sportski radnik dr Milan Pešić, stručni saradnik Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Nišu.

Preko 50 trenera iz regiona je čulo novine koje se tiču Zakona o sportu, a poseban aspekt edukacije odnosio se na rad sa decom, kao i na poboljšanje organizacije rada unutar bokserskih klubova.

Foto: BSS

„Važno je da regrutujete decu iz bazičnih sportova, istraživanja pokazuju da ona daju bolje rezultate. I upamtite, sa decom je potrebno raditi i van ringa. Što se tiče menadžmenta, ako želite da budete uspešan klub, nophodno je da podelite uloge unutar tima i da se trener u klubu bavi samo trenerskim poslom.“ istakao je dr Pešić u prvom delu svog izlaganja.

U narednom periodu Bokserski savez Srbije nastaviće sa radom na polju struke, reprezentativci su završili zimske pripreme, a već sledećeg vikenda nas očekuje pravi boks spektakl.

Jagodina će biti domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu, finalne borbe su zakazane za 24. februar od 19 sati u Hali sportova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com