PolitikaRegion

U Doljevcu, u ponoć, počinje izborna tišina. Izbori u nedelju

Uoči vanrednih lokalnih izbora koji se održavaju u nedelju 16. decembra u Doljevcu i još tri opštine u Srbiji, od ponoći počinje izborna tišina, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta.

Pravo da bira svoje predstavnike u lokalnom parlamentu opštine Doljevac ima 14.714 birača, na 37 biračkih mesta.

U trci za odborničko mesto su kandidati sa lista pet političkih partija i jedne grupe građana – Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpske radikalne stranke i Grupe građana “Za demokratski Doljevac”.

Opoziciona Demokratska stranka i koalicija Savez za Srbiju ranije su zauzeli stav da neće učestvovati na izborima proglasivši ih nelegitimnim i pozvali građane Doljevca na bojkot izbora.

Tokom izborne tišine, koja traje do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju 6. decembtra u 20 časova, zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Takodje, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Dozvoljeno je  emitovanje informacija o odzivu birača i spotova kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

U skladu sa Zakonom i pravilima Opštinske izborne komisije od ponoći, 48 sati pre otvaranja biračkih mesta, sve do nedelje 16. deembra u 20 časova, kada ćemo zatvoriti birališta, na snazi će biti izborna tišina. Izborne pripreme teku uobičajeno, za sada, a verujemo da će tako biti i u izbornom danu”, kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji Doljevac.

Osim u Doljevcu, u nedelju će odbornike za svoj lokalni parlament birati i građani Lučana, Kule i Kladova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com