Virus KoronaZdravlje

U “Čairu” prvi pacijenti sa kovidom

U privremenu kovid bolnicu u niškoj hali “Čair” primljeno je prvih pet pacijenata sa koronavirusom, rekao je zamenik koordinatora te bolnice i zamenik direktora Klinike za infektivne bolesti Goran Mitrović.

 

 

“Sinoć smo primili jednu pacijentkinju koja se nalazila na rehabilitaciji u Institutu u Niškoj Banji, a danas još tri pacijenta iz te ustanove. U medjuvremenu je u ‘Čair’ smešten i mladić iz Kikinde koji igra fudbal u niškom Radničkom”, izjavio je Mitrović.

Naveo je da svi oboleli imaju lakšu kliničku sliku, ali da moraju biti u privremenoj bolnici s obzirom na to da su kovid pozitvni i da mogu da prenesu infekciju.

“Pacijenti iz Niša sa lakšom kliničkom slikom idu svojim kućama u samoizolaciju, a oni koji su van Niša, a ovde su se zatekli moraju da idu u Čair”, izjavio je Mitrović.

“Čair” je bio privremena kovid bolnica i u prvom talasu epidemije korona virusa i tada je u njemu bilo zbrinuto više od 300 pacijenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com