Društvo

Turistima Niš će moći da pokazuju samo licencirani vodiči, predlaže TON

Turistička organizacija Niš pokrenula je inicijativu da se u Nišu oformi trening centar za lokalne vodiče, benefite od toga imali bi građani, vodiči, ali i turisti koji bi dobili adekvatnu uslugu.

Viši saradnik TON-a Marko Đorđević, istakao je da trenutno postoji problem i da ima mnogo turističkih vodiča koji i ne poznaju Niš.

” Da bi ste postali licencirani vodič, moraćete da položite i nacionalnu licencu i to će biti jedan od uslova. Naravno, ako neko iz Subotice želi da dobije licencu u Nišu on će to i moći, ali neće moći da bude vodič neko ko nema licencu”, kazao je Đorđević.

On dodaje, da bi formiranje jednog takvog trening centra poboljšalo kvalitet turističke ponude grada i da bi obučeni vodiči grad predstavili na najbolji mogući način.

” Mi očekujemo da dobijemo licencu od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nakon toga bismo sve ostalo oragnizovali u saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom i Udruženjem turističkih vodiča Srbije”, kazao je Đorđević.

On dodaje, da se očekuje da ova inicijativa zaživi do kraja godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com