Društvo

Trudnicama i porodiljama i manje od 1.000 dinara! Najavljeni protesti i u Nišu!

Propusti spornog Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom, postali su vidljivi i na konkretnim primerima, kada su pojedinim majkama stigla rešenja o pravu na naknadu zarade u iznosu manjem i od 1.000 dinara!

Stupanjem na snagu Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom koji bi trebalo da popravi položaj budućih majki, vidi se na konkretnim primerima da je situacija sa ženama koje su otvorile trudničko ili porodiljsko bolovanje zapravo samo pogoršana.

Upravo zbog takve diskriminacije majki drastičnim umanjenjem naknade za odsustvo s posla u Beogradu je bila održana protestna šetnja trudnica i porodilja pod sloganom “Mame su zakon”.

Konkretne zahteve koje su učesnice protesta “Mame su zakon” iznele o izmeni Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom možede pogledati ovde:

https://www.facebook.com/MameSuZakon/videos/331960584258402/

Najavljen protest i u Nišu!

Iz organizacije “Mame su zakon” najavili su mirnu protestnu šetnju i u Nišu, koja će se održati 11. oktobra, sa početkom od 17 časova.

Okupljanje će biti na Trgu kralja Milana, a mame i buduće mame pozivaju sve sugrađane da im se pridruže u protestnoj šetnji i iskažu tako svoje nezadovoljstvo i želju da se zakon izmeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com