Hronika

Tri godine zatvora zbog pokušaja obljube nad maloletnokom

Kazna od tri godine zatvora izrečena je nepravosnažnom persudom D. T. (51) iz niškog naselja Brzi Brod zbog toga što je 30. maja 2015. godine pokušao da trinaestogodišnjeg komšiju navede na seksusalni odnos.

– Nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu D. T. proglašen je krivim za delo obljuba sa detetom u pokušalju, rekli su u Sudu.

D.T. i maloletnik priznali su na sudu da ih je ,,na gomili” u šumarku, zatekao brat maloletnog komšije i pekinuo njihovu nameru. Iskoristivši poznanstvo, D.T. je dečaka za kog je znao da nema navršenih ni 14 godina, pozvao da prošetaju, kada mu je u jednom trenutku ponudio da budu intimni. On mu se obratio rečima: „Ajde ako hoćeš ovo-ono.”

Maloletnik je pristao, znajući da se radi o seksualnom odnosu. Tražeći prigodno mesto, skrenuli su sa glavnog puta iza jednog žbuna gde su okrivljeni i maloletnik skinuli odeću. Potom je pokušao da stupi u seksualni odnos sa dečakom, ali je naišao njegov rođeni brat, koji je verovatno pošao da ga traži.

Pred sudom D.T. se branio da je često pijan i da je tog dana popio na groblju pošto su bile Zadušnice.

Vešatk je potvrdio da je sklon alkoholu te da je konzumacija istog dovela do poremećaja ličnosti uključujući i popuštanje mehanizma kontrole, ali da je u vreme izvršenja dela bio uračunljiv te da nema osnova za isključenje njegove krivične odgovornosti. Za ovakvo krivično delo izriče se kazna i do 12 godina ali mu je izrečena blaža kazna jer je i sam otac troje maloletne dece i da je neobrazovana osoba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com