Hronika

Obdukcija pokazala stravične detalje stradanja trinaestogodišnjeg Andreja

Obdukcija tela trinaestogodišnjeg Andreja S. kojeg je 5. oktobra prošle godine u svojoj porodičnoj kući ubio školski drug, pokazala je da je tinejdžer bio žrtva stravičnog nasilnog ispada, jer je zadobio na desetine povreda po čitavom telu.

Kako se navodi u obdukcinom zapisniku Zavoda za sudsku medicinu, Andrej je pokušao da se odbrani od napada o čemu svedoče brojne rane po šakama nastale dok je hvatao nož nastojeći i da se spasi.

„Smrt je nasilna i nastupila je usled spoljašnjeg iskrvarenja iz višestrukih ubodnih i sekotnih rana na prednjoj i levoj strani vrata, potpuno su presečeni veliki krvni sudovi vrata, unutrašnja i spoljašnja jugularna (vratna) vena i zajednička karotidna vratna arterija. Ubodne rane nanete su dejstvom šiljka i kombinovanim delovanjem šiljka i oštrice mehaničkog oruđa dok su razderno nagnječne rane, nagnječine, krvni podlivi i oguljotine, nanete tupinom mehaničkog oruđa. U vreme nastanka ubodne i sekotne rane na vratu i i ostale utvrđene obdukcijom, zbirno su prestavljale tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom. Toksikološko hemijska analiza na prisustvo etil alkohola i psihoaktivnih supstnci dala je negativan rezultat“, navedeno je u zaključku obdukcionog nalaza.

Lekari obducenti nabrojali su povrede koje je mališan zadobio koje svedoče da je napadač imao čvrstu nameru da ga liši života.

Odbukcioni nalaz ima znatno više detalja stravičnog stradanja trinaestogodišnjeg Andreja ali je redakcija Niških Vesti odlučila da su ti detalji previše uznemirujući, te iste nećete biti u prilici da pročitate na našem portalu.

Advokat Saša Knežević, punomoćnik Miće i Sanje Simić roditelja ubijenog dečaka, zatražio je od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu pokretanje postupka protiv njegovog oca i majke zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta.

Na ovakav potez Knežević se odlučio nakon što je Više javno tužilaštvo ustupilo predmet Osnovnom jer protv trinaestogodišnjeg ubice M.M. nije moguće voditi postupak s obzirom na to da je zbog uzrasta pravno neodgovoran.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com