DruštvoSport

Trener godine u zimskim sportovima u Srbiji! Nišlija Jurica Stanković sa deset medalja na Paraolimpijadi – najuspešniji

Najuspešniji niški trener u belim sportovima Jurica Stanković okitio se priznanjima za uspešan rad u minuloj godini, pored specijalnog priznanja koje mu je juče uručeno od Sekcije sportskih novinara Niša, za uspehe na Paraolimpijadi u Pekingu ovaj Nišlija dobio je i priznanje Skijaškog saveza Srbije na svečanoj Skupštini, povodom jubileja – 100 godina skijanja u Srbiji gde su dodeljena priznanja organizacijama i pojedincima.

Jurica Stanković sa priznanjem Skijaškog saveza Srbije

Pre samo nekoliko dana Skijaški savez Srbije proglasio je pojedinačne i ekipne pobednike u sezoni 2021/2022 u Alpskom, Nordijskom i Snowboard kupu Srbije. Jurica je u godini za nama postigao istorijske rezultate za najmnogoljudniju zemlju na svetu, osvojivši čak deset medalja na Paraolimpijskim igrama u Pekingu sa kineskim paraolimpijcima. To nije moglo da prođe nezapaženo i Stanković jeste bio deo gala večeri i dodele priznanja na proslavi “Veka uspešnog rada Skijaškog saveza Srbije”. Stanković nekada i sam uspešan skijaš i border koji je Srbiju predstavljao i na svetskim takmičenjima predstavlja sve ono što Srbija može da ponudi u belim sportovima, uvek uz nikakvu ili veoma malu pomoć onih od kojih se pomoć očekuje.

Sekcija sportskih novinara Niša u svojoj tradicionalnoj godišnjoj dodeli nagrada nauspešnijim niškim sportistima, trenerima i kolektivima, dodelila je specijalno priznanje Jurici za uspeh na Paraolimpijskim igrama koje su održane u Pekingu ove godine.

Jurica Stanković na dodeli priznanja

“Ja bih najviše voleo da sve ove uspehe i medalje koje ostvarujem sa reprezentacijama drugih zemalja, ostvajam za svoj grad i moju Srbiju, ali za sada to nije moguće. Hvala za podršku novinara koju imam jer mi to puno znači, da pokažemo svetu šta mi Nišlije možemo da uradimo sami svojim umećem i velikim predanim radom sa puno odricanja”, rekao je nakon dodele priznanja u Nišu ovaj uspešni niški trener koji je i sam bezbroj puta poneo najsjajnija odličja na mnogim svetskim takmičenjima.

Priznanje Sekcije sportskih novinara Niša

Nakon istorijskih rezultata koje je ovaj Nišlija ostvario na Paraolimpijskim igrama u Pekingu ove godine kada je predvodio kineske reprezentativce u parasnoubordu Jurica Stanković nastavio je svoj vrtoglavi uspon ka samom stručnom skijaškom vrhu sveta, danas radi za Saudijsku arabiju, živi u Riadu. Federacija zimskih sportova Saudijske Arabije poverila mu je veoma važan zadatak da u narednim godinama iznedri takmičare u zimskim sportovima, naročito paraolimpijce i da razvije čitavu skijašku federaciju koja postoji tek godinu dana.

On je upravo završio pripremame sa takmičarima Saudijske arabije na glečerima Hintertuks u Austriji  i čeka prva takmičenja.

“Dobri su takmičari, vredni i požrtvovani. Ovih meseci smo se upoznaali i sada već imamo ekipu koja može i da računa na medalje. Pripreme su bile odlične a ja planiram da pojačam tim. Biće tu divnih vesti kojima ćemo da se pohvalimo kada budemo imali prvu žetvu medalja. Nije lako ali ja drugačije i ne umem nego da od nemogućeg pravim uspeh”, kaže uz osmeh ovaj uspešan trener.

Kalendar je već napravljen i mi ćemo da ispratimo ono što možemo a možemo mnogo toga. Uporedo se dosta radi i na razvoju Federacije zimskih sportova Saudijske Arabije koja može ozbiljno da konkuriše za medalje na nekim narednim takmičenjima, dodaje Stanković.

Sezona je upravo krenula a “ako se po ranijim uspesima godina poznaje” biće ova naredna upravo takva – uspešna, završava Stanković za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com