Lica Niša

Tražili zatvaranje ulice, pa se ipak setili da im je potrebna. Stanari Vojvode Putnika skinuli traku (VIDEO)

Stanari ulice Vojvode Putnika, nezadovoljni brzinom radova, protestvovali su i uputili niz zahteva gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski. Većina ih je ispunjena, a jedan od njih je bio i da se ulica zatvori za saobraćaj jer ne mogu da podnesu veliku prašinu koju stvara prolazak vozila. Međutim, vozačima je izgleda ipak potreban prolaz pa su se najpre snalazili podizanjem trake, a onda su je i skinuli.

 

Više puta su se predomišljali stanovnici ove ulice kada je zatvaranje saobraćajnice u pitanju. Radovi su na samom početku bili obezbeđeni, a ulica zatvorena. Građanima to nije odgovaralo, jer kako su tada isticali u ulici živi dosta starijih ljudi, pa je neophodan prolaz hitnim službama. Da prođu ulicom tražili su i stanovnici sa malom decom. Međutim, kako je njihovo nezadovoljstvo raslo dužinom radova, tako su se i zahtevi prema gradu gomilali. Tako se ponovo na spisku njihovih zahteva u peticiji ponovo našla zabrana prolaska vozila dok se radovi ne završe sa obrazloženjem da „vozila koja se kreću proizvode prašinu koju udišu stanovnici okolnih kuća“.

Da podsetimo, i građevinska tabla kako bi se javnost informisala u vezi sa svim detaljima važnim za radove u V.Putnika postavljana je čak tri puta, jer je prva dva puta jednostavno nestala. Nakon peticije stanovnika gradilište je obezbeđeno po propisima saobraćajnom signalizacijom, i saobraćaj je ponovo  zatvoren.

Radovi u ulici Vojvode Putnika počeli su 7. juna, a rok za završetak je 85 dana. Radovi su prema objašnjenju Grada zastali da bi Elektroprivreda Srbije sa svojim podizvođačima izmestila strujne kablove sa trase ulice koja se rekonstruiše.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Поштовани ,

    Улицу су затворили , обезбедили саобраћајним знацима и почели са реконструкцијом улице доносиоци одлука . Радови су почели а да није постављена табла да се ту изводе радови .
    На интервенцију моје маленкости у Дирекцији за изградњу града , табла је један једини пут била постављена да би је уклонили после два дана и никада више је нису вратили . Свакодневно пролазим том улицом и пратим динамику радова зато што ми је стало да локално окружење у коме живим изгледа функционално и лепо . Радови су једног тренутка престали па је су грађани тражили одговор када ће радови бити настављени писањем петиције обзиром да су се појавили одређени проблеми који су им отежавали свакодневни живот. Као одговорни грађани су кроз своје деловање показали висок ниво културе протеста . Оно што су доносиоци одлука требало да ураде је да свакодневно обавештавају грађане о динамици реконструкције улице .
    Приче о отварању и затварању улице осим жеље да се тражи дежурни кривац како би се оправдала спорост извођења радова је потпуно бесмислена .
    Поштеније је рећи да у припреми читаве приче око пројекта реконструкције било одређених проблема . Треба прекинути приче тражећи кривца за отварање и затварање улице и наставити са радом при томе уважавајући максимално потребе грађана .
    Грађанина треба поштовати !
    Радови се изводе од пара грађана !

  2. Maliciozan i izuzetno tendenciozan tekst. Ulica se „rekonstruiše“ od 31. maja, rastureni su trotoari sa obe strane tako da je prolaz pešacima izuzetno otežan, a i nisu se „stanovnici“ predomislili nego je gradilište tako obezbeđeno da može da prođe ko kako hoće, što ljudi kojima je tu najbliže i čine, sviđalo se to stvarnim stanovnicima ili ne. Ako već hoćete da pišete, pozabavite se dinamikom radova, ne uvlačite stanovnike u priču pošto nas bukvalno niko ništa nije pitao niti koga zanima o.

  3. Vozila proizvode prašinu? Ne podizu nego proizvode. Haha moja baba bi bila bolji novinar… U svakom slučaju kakva je vlast bolje da ikad zavrse nego nikad, i bolje kako tako nego nikako ionako je samo nekoliko miliona tu oprano u toj prašini…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com