Društvo

“TASINA” dobija novi izgled

U Osnovnoj školi “Učitelj Tasa” u toku je saniranje fasade zgrade i dela školskog dvorištva u vrednosti od  oko 12 miliona dinara. Za potpunu rekonstrukciju dvorišta založiće se direktorka škole, a gradonačelnik Niša danas je obišao radove koji su zbog nekoliko kišnih dana neznatno produženi.

Najstarija osnovna škola u Nišu posle mnogo godina dobiće novu fasadu, oluke i renoviran krov, a učenici obnovljeno školsko dbvorište. Do sada je, kažu iz Grada završeno oko 80% ugovorenih radova. Tim povodom gradonačelnik Darko Bulatović je obišao radove.

“Ova škola je ponos Niša a zahvaljujući državi, gradu i fondaciji Divac dobiće izgled kakav zaslužuje. I pored toga što je budžetska situacija teška, zbog roditelja i dece moramo da nalazimo načina da obezbedimo sredstva za ovakve stvari”, istakao je Darko Bulatović.

Direktorka škole, Radmila Krstić kaže da je zadovoljna tempom kojim teku radovi na školskoj zgradi. Posebnu zahvalnost kako kaže duguje Upravi za obrazovanje i Gradu, koji su imali sluha i prepoznali potrebu da se obnovi škola koja je lane proslavila 185 godina postojanja.

“Imamo dobru saradnju sa Direkcijom za izgradnju kao i sa izvođačem radova. Osim kompletne fadsade izdvojena su sredstva i za uređivanje pola školskog dvorišta. Kao direktor potrudiću se da nađem donacije za drugu polovinu i već smo u nekim pregovorima kako bi naši đaci imali najbolje uslove”, navodi Radmila Krstić.

Radove su posetili i iz Uprave za obrazovanje koji su kako kažu posebno ponosni na 95% ostvarenog plana kapitalnog investiranja za 2016. godinu.

“Trudimo se da u skladu sa mogućnostima izađemo u susret većini zahteva škola. Nadamo se da će ovaj trend biti nastavljen i u narednoj godini kako bismo zaposlenima u obrazovanju i deci našeg grada omogućili adekvatne uslove za sticanje znanja”, rekla je Marina Kostić, načelnica ove Uprave.

Vrednost radova je skoro 12 miliona dinara, a direktorka škole nada se da će za nepunih mesec dana svi radovi biti završeni.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com