Zdravlje

Svetski dan srca u Nišu pod sloganom “Poveži se srcem”

Povodom obeležavanja Svetskog dana srca, Dom zdravlja Niš, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i Odeljenje interne medicine, organizuje akciju u sredu 29. septembra u periodu od 8.00 do 11.00 sati u centralnom holu ustanove.

Svi zainteresovani građani imaće priliku da urade skrining na kardiovaskularne bolesti, kontrolu krvnog pritiska i proveru lipidnog statusa uz razgovor i stručne savete lekaraspecijaliste interne medicine. Ovom prilikom biće podeljen promotivni materijal sa zdrvstveno – vaspitnim sadržajem, navedeno je u saopštenju Doma zdravlja.

Svetski dan srca je ustanovljen 2000. godine, sa ciljemda informiše ljude širom sveta, da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti. Svetska federacija za srce upozorava da najmanje 85% prevremenih smrtnih ishoda može da se spreči kontrolom glavnih faktora rizika ( pušenje, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost).

Ove godine svetski dan srca, 29. septembra obeležava se pod sloganom: POVEŽI SE SRCEM.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com