Lica Niša

Sve veći broj katanaca ljubavi na Tvrđavskom mostu

Na ogradi Tvrđavskog mosta pažnju novinara pre nekoliko godina privukao je jedan katanac, kojim je zaljubljeni par verovatno želeo da “zaključa” svoju ljubav. Danas na ovom mostu ima ih dvadesetak.

Foto: V.M.

Zanimljiv i romantičan događaj, popularan širom sveta, zaklinjanja u večnu ljubav prelio se i na Niš. Katanci sa inicijalima dvoje mladih koji se vole, mogu se videti i na mostiću u Niškoj Banji.

 

 

“Često šetam psa u Tvrđavu i viđam parove u večernjim časovima na mostu i na klupicama pored samog Keja. Videla sam i jedan par da je zaključao katanac, a ključeve su podelili, jedan za nju, jedan za njega. Meni je to baš simpatično”, rekla je jedna sugrađanka novinaru Niških Vesti kada je primetila da slikamo katance na mostu.

 

Neki parove ključeve podele, drugi da bi bili sigurni da će ljubav opstati ključeve bace u reku. U svakom slučaju za naše sugrađane romantičan čin.

U Srbiji najpoznatiji je most u Vrnjačkoj Banji za koji je vezana ljubavna priča o učiteljici Nadi i srpskom oficiru Relji. Svoj most ljubavi nedavno je dobio i Leskovac.

Ipak, najpoznatiji po tome bio je i most umetnosti u Parizu, onda u Nemačkoj, Rusiji, Kini, a posebno u Italiji. Običaj se sa mostova prelio i na druge zanimljive lokacije pa su se zaključani katanci nalazili i na Ajfelovoj kuli.

Foto: V.M.

Katanci na Tvrđavskom mostu na žalost stajaće tu još neko vreme, a onda će nakon rekonstrukcije biti uklonjeni. Da li će i novi most biti privlačan ljubavnim parovima, videćemo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com