Društvo

SVE JE SPREMNO za doček (FOTO)

Pravoslavnu Novu godini Nišlije će dočekati u Parku “Sveti Sava”. Gradska opština Medijana godinama tradicionalno organizuje program preko dana ali i veliki koncert za sam doček.

Okupljene Nišlije zabavlja će jedan od trenutno najpopularnijih bendova u Srbiji Tropiko bend. Predsednik opštine Nebojša Kocić poziva Nišlije na koncert i moli da se ne koriste pirotehnička sredstva, jer se u parku očekuje blizu deset hiljada ljudi.

Foto: Niške Vesti; Tehnička podrška spremna

“Molim Nišlije i prijatelje iz susednih gradova da kada dođu večeras u Park “Sveti Sava” ne donose pirotehnička sredstva jer smo mi obezbedili odličan vatromet koji će trajati više od 5 minuta. Očekujem da večeras na koncertu bude i do 10 hiljada ljudi, jer će zbog Tropiko benda doći i puno ljudi iz drugih gradova”, rekao je Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana.

Dve novogodišnje predstave za niške mališane odigrali su bugarski i niški lutkari.

Nišlije su odigrale scensko-lutkarski mjuzikl pod nazivom „Kako su postala dobra deca“, koji prati rođenje i razvoj dece  agosti iz Bugarske predstavu Dramskog pozorišta „Dragomir Asenov“ – „Prljave pare“ iz Montane u Bugarskoj, koja na šaljiv način opisuje odnos prema novcu, na bugarskom jeziku.

Predstave su deo projekta „Unapređenje nematerijalne kulturne baštine u prekograničnom regionu“ koji Gradska opština Medijana realizuje u saradnji sa bugarskim gradom Montana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com