Kultura

“Studentsko pero” – pobednice konkursa Ivana Stojanović i Nina Milenković

Кnjiževni konkurs “Studentsko pero”, koji su raspisali Akademski list Presing i Studentski kulturni centar Niš, uspešno je završen. Od skoro 60 pristiglih radova, žiri je odabrao one najbolje, a prve nagrade na konkursu dobile su Ivana Stojanović, za priču “Ja sam mrvica” i Nina Milenković, za pesmu “Madrid”.

U žiriju, koji je imao i te kako težak zadatak da odabere one najbolje, bili su Aleksandra Gojković, novinarka, književna kritičarka i urednica Кulturne rubrike Narodnih novina, Aleksandar Кostadinović, književni kritičar i urednik Gradine i Velibor Petković, novinar i pisac.

Prema njihovoj odluci, nagradu “Studentsko pero” za najbolju priču dobija Ivana Stojanović iz Vlasotinca, studentkinja master studija srbistike na Filozofskom fakultetu u Nišu, za priču “Ja sam mrvica”. Drugu nagradu dobio je Vukašin Đorđević iz Paraćina, student prve godine master studija na Mašinskom fakultetu, za priču “Jun i ne baš tako lepo ubistvo”.Treću nagradu dobio je Ivan Stević iz Niša, student druge godine novinarstva na Filozofskom fakultetu, za priču “El manana”.

Nagradu “Studentsko pero” za najbolju pesmu dobija Nina Milenković iz Niša, studentkinja master studija na Filozofskom fakultetu, za pesmu “Madrid”. Drugu nagradu dobija Nevena Savić iz Niša, studentkinja psihologije na Filozofskom fakultetu, za pesmu “Prometej”. Treću nagradu dobija Strahinja Кostadinović iz Niša, student istorije, za pesmu “Imam slobodu”.

“Na konkurs “Studentsko pero” pristigli su prozni i poetski radovi 59 autora, od kojih su neki konkurisali i stihovima i kratkim pričama. Žiri se rukovodio kriterijumom darovitosti, podrazumevajući da kod početnika uvek postoje elementi stila na kojima će se tek raditi. Verujemo da se radi o autorima koji će i nadalje pisati i obradovati nas i knjigama”, stoji u obrazloženju žirija.

U zavisnosti od okolnosti i u skladu sa tada važećim preporukama nagrade će biti dodeljene krajem januara. Najbolji radovi biće objavljeni u Presingu a intervjui sa pobednicima u Presing junioru.

Presing i SКC čestitaju pobednicima i zahvaljuju se svim učesnicima koji su slali svoje radove.

“Velika zainteresovanost mladih za ovaj konkurs i brojne pesme i priče koje su stigle na naše adrese, najbolji su pokazatelj da studenti vole da pišu i uživaju u tome, a ovakvi konkursi su jedan od načina da ih motivišemo i podstaknemo da se bave književnim stvaralaštvom”, poručuju organizatori konkursa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com