Obrazovanje

Studentkinji Elektronskog fakulteta treća nagrada na međunarodnom takmičenju

Studentkinja niškog Elektronskog fakulteta, Emilija Ćojbašić, osvojila je treću nagradu na takmičenju IEEE Region 8 Student Paper Contest, održanom u Italiji.

Finalna runda IEEE Region 8 Student Paper Contest, održana je u okviru IEEE R8 vodeće konferencije MELCON 2022, u italijanskom Palermu, od 14. do 16. juna 2022. godine.

Obzirom na visok nivo kvaliteta radova i prezentacija, žiri nije imao lak zadatak da odabere pobednike takmičenja, koje je posle dve godine održano uživo. Veliko priznanje pripalo je Emiliji Ćojbašić sa Elektronskog fakulteta, koja je osvojila treću nagradu na ovom takmičenju.

Prvu nagradu osvojio je Zihjuan Huang sa Imperijal koledža iz Londona (Imperial College London, UK) za rad pod nazivom “Beam-switching Circularly Polarized Antenna Array for Cold-chain Tracking RFID Applications”. Dobitnik druge nagrade je Lorenco Lagostina sa Politehničkog fakulteta u Torinu (Politecnico di Torino, Italia) za rad pod nazivom: “Design of Low-power Arithmetic Logic Circuits for 45 nm CMOS Technology”. Treću nagradu osvojila je Emilija Ćojbašić, sa Elektronskog fakulteta u Nišu za rad pod nazivom: “Machine learning as an aid to predicting clinical outcome after stroke”. Rad je selektovan kao najbolji na IEEESTEC konferenciji studentskih projekata. Od finalista, četvrto mesto zauzeo je rad iz Ljubljane, dok je peto mesto pripalo radu iz Belgije.

Radove je ocenjivao žiri u sastavu, prof. Pol Mikalef (Prof. Paul Micallef) sa Malte, prof. Majk Hinči (Prof. Mike Hinchey) iz Irske, prof. Đanbatista Gruoso (Prof. Giambattista Gruosso) iz Italije i profesorka sa Elektronskog fakulteta u Nišu, Vera Marković, koja je i koordinator ovog takmičenja.

Izvor: Elektronski fakultet Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com