Društvo

STUDENTIMA! Kasarna za razvoj IT sektora

Na imovini kasarne “Filil Kljajić” biće prvo izvršena parcelizacija a onda i data niškom Univerzitetu kako bi razvijao IT sektor, odlučili su ministar odbrane Zoran Đorđević koji se  sastao se sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem.

Ovakvu transfrmaciju pretrpeće i kasarna „Arčibald Rajs” u Novom Sadu i Dom vojske u Kragujevcu.

“Planirano je da se ti objekti stave u funkciju državnih univerziteta u tim gradovima, kako bi se odgovorilo na povećane potrebe fakulteta za studentima IT smerova, a što je u skladu sa Akcionim planom vlade za razvoj IT sektora”, piše na sajtu ministarstva odbrane.

Ovi objekti su iz Master plana i zakonom zaštićeni, što je do sada otežavalo njihovu prodaju, pre svega zbog visoke cene i nemogućnosti deljenja imovine. Stavljanjem u funkciju univerziteta dobiće se dvostruka korist – prostor za razvoj IT sektora i nesmetana i lakša prodaja okolnog zemljišta gde se ti objekti nalaze, a za koje su investitori veoma zainteresovani.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com