Hronika

Stroga kontrola autobusa i vozača koji voze đačke ekskurzije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je od početka drugog polugodišta ove školske godine tom ministartsvu prijavljeno oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava, pri čemu su službenici saobraćajne policije izvršili kontrolu oko 6.000 autobusa, odnosno vozača autobusa.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije naveo je da je prilikom kontrola, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta od strane vozača autobusa, zbog kojih su policijski službenici saobraćajne policije preduzeli odgovarajuće mere.

“Šest vozača autobusa isključeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije”, rekao je on.

Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je Ministarstva unutrašnjih poslova, pa će policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja dosledno kontrolisati da li vozači autobusa, kao i autobusi ispunjavaju sve odgovarajuće uslove i neće dozvoliti otpočinjanje ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi, naglasio je Radenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com