Politika

STRANKA SLOBODA PRAVDA NIŠ: Nišlije plaćaju godišnje preko 2.5 milijardi dinara za autobuse koji se kvare i pale!

Ponovo se zapalio autobus “Nišekspresa” za javni gradski prevoz. Ponovo pukom srećom niko nije stradao. I ponovo niko od nadležnih nije reagovao, iako se broj paljenja autobusa približava dvocifrenom, navodi u saopštenju Stranka Sloboda pravda.

Predsednica SSP i narodna poslanica Jelena Milošević ponovila je da je neophodan vanredni tehnički pregled za sve autobuse koji vrše prevoz Nišlija u javnom gradskom prevozu, da se obavi reviziju ugovora koji je štetan po Grad Niš i koji je svake godine sve skuplji, jer odgovornost za broj prodatih komercijalnih karata je na Gradu, a ne na prevoznicima, dok broj prodatih karata niko ne kontroliše i na kraju i odgovornost svih koji su učestvovali u potpisivanju ovako štetnog ugovora i onih koji neispravne autobuse puštaju u saobraćaj.

“Podsetiću da je 2020. godine potpisan sedmogodišnji ugovor o javnom prevozu između Grada Niša i “Nišekspresa” i drugih prevoznika, a koji je upamćen kao najveća javna nabavka u istoriji Niša. Vrednost ugovora bila je preko 11 milijardi dinara, a i pored toga se svake godine kroz rebalans budžeta dodaje još po milijarda za prevoz. Nišlije plaćaju godišnje preko 2.5 milijardi dinara za autobuse koji se kvare i pale!”, ističe Milošević.

Kaže da bezbednost građana mora da bude na prvom mestu. Podseća da javni gradski prevoz koriste deca kako bi došla do škole i pita: Šta tačno treba da se desi pa da neko u ovom gradu odreaguje?!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com