Društvo

Stohiljaditi putnik: Sletela na niški aerodrom i dobila poklon

Na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ danas oko 11h dočekan je stohiljaditi putnik, Miljana Todorović iz Leskovca. Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je jubilarnoj putnici uručio tombak sa likom cara Konstantina, a direktor aerodroma, Vladica Đurđanović još jednom je potvrdio da će do kraja godine niški aerodrom imati preko 120 hiljada pitnika.

tombak

Stohiljaditi putnik sleteo je na niški aerodrom „Konstantin Veliki“. To je Miljana Todorović koja je sa suprugom i ćerkom doputovala iz Ajdhovena. a kaže da je prijatno iznenađena dočekom. Najviše joj kako kaže znači što više ne mora da ide do Beograda kako bi putovala avionom, s obzirom na to da makar jednom mesečno koristi avio prevoz.

„Često koristim niški aerodrom i velika je stvar što ga je Niš dobio. Sada je lakše i putnicima sa juga Srbije da putuju ali zbog dolaska ljudi iz inostranstva pretpostavljam da posebno znači gradu za brži razvoj“, kazala je jubilarna putnica, Miljana Todorović.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović uručio je jubilarnoj putnici simboličan poklon, zlatnik sa likom  cara Konstantina.

On kaže da je do pre dve godine na godišnjem nivou niški aerodrom imao svega hiljadu putnika i dodaje da nas nova cifra dodatno obavezuje da ulažemo u ono što je prednost našeg grada.

„Verujemo da će pored saniranja krovne konstrukcije i SMATS-a odraditi svoj deo poslova koje smo dogovorili a vezano za toranj, sistem za bezbedno sletanje i prilazna svetla. Sve to omogućuje da avioni mogu sletati u uslovima smanjene vidljivosti. To je posebno važno za dalji razvoj aerodroma i od interesa je za građane Niša ali i regiona“, istakao je Darko Bulatović.

Stohiljaditi putnik niškog aerodroma
Stohiljaditi putnik niškog aerodroma

Direktor aerodroma Vladica Đurđanović kaže da nikada nije sumnjao da će niški aerodrom zaživeti. On prognozira da će 125 hiljada putnika do kraja ove godine proći kroz nišku vazdušnu luku, a da će ih u narednoj godini biti preko 300 hiljada.

„Imamo putnike koji dolaze iz Vranja, Bujanovca, Preševa, Leskovca, Pirota, Dimitrovgrada, Zaječara, Negotina, Jagodine. Svi oni zbog daljine nisu išli za Beograd, već su putovali sa skopskog ili sofijskog aerodroma. Sada dolaze na niški aerodrom a to potvrđuje i Studija izvodljivosti Regionalne razvojne agencije“, izjavio je Đurđanović.

Inače, marta meseca u Niš dolazi švajcarska nacionalna avio kompanija “Swiss” koja pokreće liniju za Cirih, a u ovom trenutku iz našeg grada lete avioni za čak devet  destinacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com