Hronika

Stižu osude na vest da je zameniku gradonačelnika izgoreo automobil

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Niš na čelu sa poverenikom Zvezdanom Milovanovićem šokirani su vešću da je zameniku gradonačelnika Milošu Banđuru izgoreo automobil i to u blizini njegove kuće gde živi sa svojom porodicom.

www.ntv.rs;

Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poziva sve nadležne državne organe da ispitaju sve okolnosti u vezi sa izgorelim automobilom zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i da o tome što pre obaveste javnost, navodi se u saopštenju.

DA LI JE OVO POLITIČKI RAT DO ISTREBLJENJA?

 
“Najoštrije osuđujemo sve oblike nasilja i kriminala i tražimo da se počinioci paljenja automobila zamenika gradonačelnika Niša, Miloša Banđura, što pre otkriju i kazne”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.
Jovanović komentariše i navode vlasti da je opozicija slaba i neorganizovana, a da je mogući motiv za izvršenje ovog dela izbor direktora u niškim preduzećima.
„Samo se potvrđuje naša priča da se lokalna vlast već šest godina bavi razrešenjem ličnih interesa, a uveliko besni rat političkih klanova u redovima lokalne vlasti”, ističe on.
Jovanović napominje da je pritom zaustavljen razvoj grada koji je nekada bio veliko gradilište.

„Nema nijednog kapitalnog objekta koji je urađen iz gradske kase. Niške čelnike interesuje isključivo zapošljavanje jer su odlazeći direktori javno-komunalnih preduzeća zapošljavali na neodređeno vreme na dan odlaska sa funkcija, a ko zna koliko to košta”, naglašava on.

Jovanović dodaje da je glavni razlog borbe oko javno-komunalnih preduzeća kontrola nad tenderima u par preduzeća u kojima je ostalo još malo novca.
„Kad smo mi vodili grad kriminala i paljevina nije bilo, a sada opoziciju hapse i otimaju nam odbornike. Sve je to deo sistemske korupcije koja vlada u gradu”, zaključuje on.
Jovanović podseća da je paljenje automobila drugi slučaj obračuna zaraćenih političkih klanova, a da je prvi bio kada su pre par meseci otrovali psa gradonačelniku Niša o čemu je već govorio na prethodnoj sednici Skupštine Grada.

I Narodna stranka osuđuje ovaj bezuman čin vandalizma

Narodna stranka u Nišu najoštrije osuđuje bezuman čin vandalizma, najverovatnije politički motivisanog, u kome je zapaljen automobil zamenika gradonačelnika Niša, g. Miloša Banđura. Ako je tačna pretpostavka g. Banđura da se radi o posledici nedavnog izbora direktora niških javnih komunalnih preduzeća, jasno je da je dugotrajan sukob između interesnih grupa unutar niškog SNS-a poprimio razmere otvorenog nasilja.

Narodna stranka je već upozoravala da orkestrirano režimsko širenje atmosfere pretnji, zastrašivanja i netolerancije u našem društvu lako može da dovede do otvorenog fizičkog nasilja. Optužbe režima na račun opozicije o tobožnjem pripremanju sukoba, sada je jasno, prikrivale su činjenicu da se akteri nasilja ne nalaze na strani demokratskih opozicionih stranaka, nego nedemokratskog, nenarodnog režima.

Narodna stranka traži od nadležnih organa da vinovnici ovog opasnog čina budu što pre pronađeni i primereno kažnjeni. To je jedini način da Niš ponovo zadobije status mirnog i bezbednog grada kakav je uživao pre nego što je u njemu vlast preuzeo nenarodni režim Srpske napredne stranke.

Automobil zamenika gradonačelnika Miloša Banđura izgoreo je u dvorištu porodične kuće u ulici Petra Aranđelovića na Bubnju. On sumnja da je auto mogao sam da se zapali, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com