Društvo

Stipendije za najbolje studente i učenike

Grad Niš je Odlukom o podsticaju razvoja talentovanih učenika i studenata kao jedan od vidova podsticaja predvideo stipendiranje talentovanih učenika i studenata, koji su postigli natprosečne rezultate u dosadašnjem školovanju. Njima je gradonačelnik Niša Darko Bulatović danas u Gradskoj kući uručio ugovore o stipendiranju.

„Biti najbolji je privilegija malog broja ljudi, a put do uspeha je ispunjen velikim radom, zalaganjem i odricanjem. Ambicija, uz svest o cilju ka kome se teži, kao i ogroman rad i trud, neminovno vode uspehu, čemu su veliki doprinos, pored vas samih, dali i Vaši nastavnici i roditelji. Grad Niš se ponosi vašim uspesima i želi vam da ovim putem nastavite. Danas je ovde 29 učenika i 67 studenata. Ja se nadam da će vas dogodine biti i više, uveren da će lepe vesti koje nam budete donosili o vašim uspesima prolaziti zapaženije nego do sada jer vi ste istinski kapital ovog grada i naše države“, rekao je na dodeli ugovora o stipendiranju gradonačelnik Bulatović.

On je čestitao svim dobitnicima, uz želju da nastave da nižu uspehe u daljem radu.

Inače, Grad Niš za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojio je 7,5 miliona dinara. Mesečni iznos stipendije je 6 500 dinara. Prema geradonačelnikovim rečima, budžetom za narednu godinu Grad Niš izdvojiće 50 odsto više sredstava za stipendiranje najboljih niških đaka i studenata, u odnosu na ovu godinu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com