Zdravlje

Stigla donacija vredna pola miliona dolara

Sve mašine koje je donirala Evropska komanda američke vojske predviđene za dve laboratorije koje će biti funkcionalne kao celine stigle su u Niš Klinici za kardiohirurgiju.

U prvoj laboratoriji, koja će biti na Medicinskom fakultetu, obavljaće se kompletno genetičko istraživanje, a u drugoj na klinici za kardiohirurgiju, kompletna serološka, citološka i hemostatska testiranja pacijenata. Ukupna vrednost cele donacije je preko milion dolara, saznajemo od direktora Klikinke za kardiohirurgiju dr Dragana Milića.

‘’ Mašine su proizvodi najmoćnijih kompanija na svetu koje posluju u SAD-u. Zahvaljujući ovim mašinama moći ćemo da ispitamo hiljade, možda desetine hiljada pacijenata godišnje’’- kaže Milić.

‘’ Sa ovim mašinama počinje nova era i ogroman korak u zdravstvu Niša ali i Srbije. Narednih nedelja, nakon montiranja mašina otvorićemo laboratoriju i počećemo sa radom. Kolege koje rade na klinici sada će moći da rade na najmoćnijim i najmodernijim mašinama u svetu, a sve za dobrobit naših pacijenata i naše otadžbine’’- kazao je Milić.

Direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić je ovu donaciju najavio pre nepune dve nedelje kada je na kliniku stigla i donacija od 1800 skafandera za višestruku upotrebu u vrednosti od 15.000 dolara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com