Društvo

Stavite ujutru osmeh na lice, a ponesite i radost u srcu

U životu je najvažnija ljubav. Prema porodici i prijateljima, poslu koji radite, gradu u kome živite. Onda se sve čega se dotaknete „pozlati“, poruka je koju je Ara, pred nastupajuće praznike uputio čitaocima Niških Vesti.

Dragan Aranđelović radi u opštini Medijana, vlasnik je kultne muzičke prodavnice „Happy house“, koja je nedavno proslavila 26 godina postojanja. Ali je pre svega ponosni deka jedne Srne. Neobičan deka po svim merilima, jer nekoliko puta godišnje obilazi prijatelje širom sveta i to auto-stopom.

U opštini Medijana radi pre podne, ali to je tek deo jednog radnog dana.

“Po podne sam u svojoj radnji, “Happy house”. Ceo dan sam angažovan. Pokušavam kulturu ovog grada da podignem bar za jedan milimetar i zaista ću biti prezadovoljan ako u tome uspem. Onog trenutka kada mi prestane mandat, bio bih najsrećniji da neko drugi produži i nastavi tu moju misiju. Mnoge stvari, za ovo vreme od kada sam u opštini Medijana, a koje imaju veze sa kulturom, krenule su na bolje i oplemenile život u gradu, rekao je Ara Niškim Vestima.

Stopiranje kao strujanje slobode

I pored toga što se godine “nižu kao perle” , kako bi Bajaga rekao, Aru mladački duh nije napustio. Njegova pasija je autostopiranje.

“Više puta godišnje idem na put auto- stopom. Najlepše se osećam u trenutku kada sam stojim na auto putu. Tada doživljavam slobodu koja struji pored mene. Igra i borba sa srećom, da li će neko stati ili ne, to je ono pravo. A, inače, imam i sreću u stopiranju, pa me to “drži” da se i dalje tako krećem po Evropi. Pre par meseci, moja ćerka Jovana me zvala iz Grčke, gde je sa mužem i Srnom bila na letovanju i rekla je “a jel bi došao deka na tri dana da vidi kako mu unuka ne izlazi iz mora, ali da dođe stopom ?“…Ja sam tako i uradio.

Na naše pitanje da li ga je strah da stopira danas, kada su vremena drugačija, Ara je odgovorio:

“Nema čega da me bude strah. Postoji filozofija koju sam usvojio za ovih 40 godina koliko stopiram .Ako sam vozač i ako nekog primim u kola, a on ima zle namere, ja mogu da mu kažem “slušaj prijatelju, mogu sada da uhvatim volan i skrenem naglo s puta da obojica poginemo, ili da vozim do prve policijske stanice. I druga varijanta, ako uđem u kola, a vozač ima loše namere, mogu da “cimnem” njegov volan i da obojica završimo u jendeku. Prema tome, ne isplati se. Nema, nema straha, a i nisam baš neko ko se plaši. Nikada, ali baš nikada mi se ništa neprijatno nije dogodilo dok sam stopirao” , kaže naš sagovornik.

Poruka za kraj

“Pokušajte da volite ovaj grad onoliko koliko ja volim moju Srnu i koliko svaki deda voli svoje unuče. Stavite ujutru osmeh na lice, a ponesite sa sobom radost u srcu. I činite dobra dela, kad god možete i koliko god možete. To je je jedina poruka i “recept” za srećan život. “

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com