Politika

STANKOVIĆ: Završetak Bulevara svetog Pantelejmona najznačajniji projekat koji se sprovodi na teritoriji GO Pantelej

Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej istakla je da je veoma zadovoljna saradnjom sa gradom i svih gradskih institucija, jer kako kaže male su ingerencije samih opština, budžeti nisu veliki, pa ni rezultati nisu mogući bez pomoći.

 

“Najvažniji prioritet nam je izgranja komunalne i putne infrastrukture, i uz pomoć Grada smo uspeli da imamo za poslednje dve godine 10 novoizgrađenih ulica i putnih pravaca na teritoriji naše opštine. Izgrađena je ulica Radarska, Žička, Danteova, Majora Gavrilovića, Jesenjinova, Studenička, i ja se nadam da ćemo ovim tempom nastaviti i u narednom periodu. Imamo veliko gradsko područje, ali i 12 sela. Do sada je bilo mnogo neasfaltiranih ulica, i mi smo krenuli da rešavamo te komunalne probleme.”, rekla je predsednica GO Pantelej.

Ona je istakla kao najznačajniji projekat za razvoj GO Pantelej, ali i za razvoj samog Grada Niša, to je završetak Bulevara Svetog Pantelejmona i spajanje sa Opštinom Crveni Krst i Bulevarom heroja sa Košara.

“To je projekat od vitalnog značaja, koji će otvoriti našu GO prema GO Crveni krst, i samim tim se povećati komunalna izgradnja i izgradnja stanova i otvaranje novih poslovnih mogućnosti za brojne privrednike.”, rekla je Stanković.

Ona je istakla da je najveći pečat ostavio završetak puta od Donje Vrežine do Malčanske petlje, odnosno rekonstrukcija puta prema Svrljigu, izlaz iz Niša i ulaz u ovu Gradsku opštinu, pošto je to predstavljalo dugododišnji problem ljudi koji dolaze sa te strane.

I kada je zapošljavanje stanovnika GO Pantelej se trudi da pomogne.

“Radimo dosta na saradnji sa NSZ na razvijalnju Akcionog plana za zapošljavanje i u poslednje dve godine smo iz sopstvenog budžeta obezbedili oko 30 novih grantova za pokretanje sopstvenog biznisa ljudima koji su bili na evidenciji NSZ, a odlučili su se da uđu u neke preduzetničke vode.”, podsetila je ona.

Stanković je rekla da opština vodi računa i o najtežim kategorijama stanovništva. Iz budžeta opštine se izdvajaju u saradnji sa Centrom za socijalni rad značajna sredstva za ovu kategoriju stanovništva. Pohvalila se i saradnjom sa privrednicima zahvaljujući kojih se obezbeđuju brojne donacije.

Ona se nada da će dobra saradnja sa gradom biti nastavljena i u narednom periodu, kako bi zajedničkim snagama još neke ulice sa te teritorije bile asfaltirane, a kao jedan od važnih prioriteta istakla je izgradnju vodovodne mreže u selu Malča, za koji se već radi projekat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Општине су само непотребни трошак, без икаквих надлежности и знања, али ухлебљују велики број политичких прелетача.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com