Obrazovanje

Srpski projekat iz ruskog grada Šuja dobio nagradu. U projektu učestvuje i OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša

Dugogodišnja saradnja Osnovne škole broj 11. u Šuji i OŠ “Bubanjski heroji u Nišu, se isplatila, a sada je stiglo i konkretno priznanje. Na petom jubilarnom Sveruskom socijalno-patriotskom forumu “Vaspitanje građana” u Uljanovsku sumirani su rezultati  Sveruskog takmičenja društveno aktivnih obrazovnih tehnologija, a srpski projekat iz ruskog grada Šuja je nagrađen.

Svake godine potpisuje se ugovor između Osnovne škole broj 11. i Osnovne škole „Bubanjski heroji” u Nišu o razvijanju obrazovnih veza između naših škola. Napravljeno je više zajedničkih edukativnih filmova, održavani su razgovori učenika preko Skajpa, pripremane su zajedničke izložbe.

„Svake godine takmičenje pokazuje da u našoj zemlji postoji ogroman broj profesionalnih vaspitača. Oni ne samo da daju našoj deci solidno poznavanje školskog programa, već koriste i nestandardne metode i pristupe u emitovanju materijala. Vi ste pravi heroji koji izvodite svakodnevni podvig!“, istakla je Jelena Rodionova, članica Javne komore Ruske Federacije, direktorka ANO ASTIК-a.

Na osnovu rezultata ocenjivanja, žiri je utvrdio 162 konkursna rada koja su primljena za učešće u redovnom finalu Кonkursa. Među autorima radova je i nastavnik istorije, rukovodilac školskog Rusko-srpskog kluba osnovne škole broj 11. iz grada Šuje, Aleksandar Muravjev.

„Od septembra 2018. godine u osnovnoj školi broj 11. u Šuji radi Rusko-srpski klub. Naše aktivnosti su usmerene na negovanje kod dece osećaja prijateljstva i međusobnog razumevanja prema srodnom srpskom narodu kroz neformalnu komunikaciju i kreativne akcije u okviru školskog projekta „Rusija-Srbija: komuniciranje i druženje“. Razvoj projekta nije ograničen vremenskim okvirima i usmeren je u dalju budućnost. U projektu „Rusija-Srbija: komuniciranje i druženje“ učestvuju i osnovne škole iz Srbije: „Bubanjski heroji“ iz Niša, „Milosav Stiković”, „Veljko Dugošević“, „Drinka Pavlović” i „Trajko Perić“, kazao je Murajev.

U organizovanju zajedničkih događaja u velikoj pomaže međunarodni centar „Rusko-balkanski dijalog“ na čelu sa Jevgenijem Osenkovim. Tako je stigla i velika podrška od Srpskog resursnog centra Belgorodskog državnog tehnološkog univerziteta „V.G. Šuhov“.

Obrazovni projekat rusko-srpskog prijateljstva, koji je predstavio nastavnik istorije Aleksandar Muravjov iz Rusije u nominaciji Međunarodnog dečijeg kluba, odlikovan je diplomom za najbolji rad i nagrađen peharom.

Aleksandar Muravjev je rekao da je ovo ocena ne samo rada kluba, već uopšte aktivnosti i celokupnog školskog pedagoškog kolektiva.

“Ovo je veliki uspeh i priznanje za moju školu u kojoj radim. Naš dugogodišnji rad je konačno procenjen kao uspešan, na ovaj način, i ja sam presrećan. Mnogo toga smo zajednički uradili u korelaciji predmeta istorija, veronauka, srpski jezik, geografija, muzičko i likovno, nastavljamo dalje”, kaže Đorđe Bojanić prof. istorije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com