Društvo

Sređeno i osvetljeno igralište “Atomsko”

Članovi Udruženja građana “Radne akcije Delijski Vis”  sređivali su sportski teren “Atomsko” u naselju uz podršku JKP “Mediana” i JKP “Parking servis”.

Inače, ova javna preduzeća sa uvek odazivaju pozivu Udruženja kako bi im pomogli da realizuju svoje ideje, a to će, kako su naglasili njihovi direktori, činiti i nadalje. Udruženje “Radne akcije Delijski Vis” i preduzeća ,,Mediana“ i ,,Parking servis“ sproveli su veliku radnu akciju u ulici Milunke Savić i Dragutina Matića.

Uređen je košarkaški teren ,,Atomsko“, park pored vojničkog groblja, postavljena su tri kontejnera i reparirane klupe i mobilijari u ovim ulicama. Uskoro će u naselju biti postavljeni i kontejneri zakabasti otpad.

“Uređujemo ceo međublokovski prostor i postavljamo osvetljenje na samom igralištu”, kaže Milan Spasić, predsednik Udruženja građana “Radne akcije Delisjki vis”. “Inicijativu su podržali i direktori komunalnih preduzeća “Mediana” i “Parking servis” čiji radnici su nam priskočili u pomoć mehanizacijom koju mi nemamo, a njihova je zasluga i što su tereni za košarku osvetljeni”.

Radnici preduzeća “Mediana” su zaduženi za pomoć oko sređivanja zelenih površina između i oko zgrada kao i za uređenje telenila na Vojničkom groblju.

“Mladi ljudi iz naselja Delijski vis su se organizovali sa željom da srede svoje dvorište i mi ćemo im u tome pomoći”, kaže Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana”. “Mislim da ne postoji bolji način okupljanja mladih u gradu jer oni svoje slobodno vreme provode na najbolji način, uređenjem naselja u kome žive. Pomažemo im čitavog leta i sve što su oni osmislili mi smo pokušali da uradimo i tako im pomognemo”.

Pored JKP “Mediana” mladima iz naselja Delijski vis pomažu i zaposleni u JKP “Parking servis”.

“Betonirali smo stope, postavili anker korpe, a danas postavljamo stubove za reflektore”, kaže Dejan Dimitrijević, direktor “Parking servisa”. “Osvetljenjem sportskih terena građani ovog naselja moći će sportom da se bave i u večernjim satima”.

Udruženje “Radne akcije Delijski vis” čini oko trideset mladih, koji su se pre dve godine okupili oko istog cilja, uređenje naselja Delijski Vis u kome žive. Do sada su muralima prekrili veliki broj ružnih grafita u naselju, sredili mobilijar u međubokovskom prostoru, pred početak školske godine okrečili su prostorije OŠ “Branko Miljković”, kao i fasadu na kojoj su, takođe, prekrili ispisane grafite. Uz pomoć “Mediane” i “Parking servisa” osvetlili su školsko dvorište u kome su na svim banderama bile polomljene sijalice. Tako je škola spremno dočekala đake u novoj školskoj godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com