Društvo

Srbija, milion i Vučić najčešće reči u naslovima

Ono šta je zajedničko rečima Srbija, Beograd, milion, Vučić, Rusija i život, je da su u 2016. godini bile najčešće korišćene reči u štampanim medijima, pokazuju rezultati analize medjskog sadržaja Ninamedije.

Sektor analiza medijskog sadržaja Ninamedije je redovnim godišnjim monitoringom štampanih medija u Srbiji za 2016. došao do rezultata koji pokazuju koje reči su mediji najčešće koristili obraćajući se čitaocima.

Najčešća reč koju su u osnovnom obliku mediji koristili u naslovima tekstova je Srbija imala je više od 14.000 pojavljivanja, što je 12 odsto manje nego u 2015, saopštila je Ninamedija.

Beograd je pomenut 6.516 puta odnosno 12 odsto više nego u 2015. godini.

Milion je treća reč prema učestalosti sa 3.143 spominjanja i manjim brojem pojavljivanja za 14 odsto.

U oblasti ekonomije sve teme beleže pad broja pominjanja u odnosu na 2015, a najfrekventnije su – milion, evro, dinar, penzija, direktor i milijarda.

Geopolitika

U oblasti geopolitike, najveći broj učestalosti se beleži kod reči Srbija, Beograd, Evropa i Rusija, a slede reči izbeglice/migranti.

Najveće povećanje zabeleženo je kod reči Amerika i NATO, a najveći pad kod reči Kosovo i Albanija.

Ličnosti

U kategoriji ličnosti, najčešće pominjana ličnost je Aleksandar Vučić, ali manje nego u 2015, za 14 odsto.

Sledi Donald Tramp sa najvećim povećanjem od 1.421 odsto.

Na trećem mestu je Tomislav Nikolić, ali za 15 odsto manje nego prošle godine, a iza njega i Putin sa 14 odsto većim brojem pojavljivanja.

Politika

U oblasti politike, od većih stranaka najviše je pominjana SNS i to za 21 odsto više nego u 2015.

DS je gotovo identično zastupljena, a SPS više za 76 odsto.

Najveće povećanje kod pojmova beležimo kod naziva stranaka – SNS, SPS, DS, DSS, i Dveri, te najveće povećanje uopšte kod pojma Donald Tramp.

Sport

Kada je reč o sportu, Novak Đoković je i dalje najzastupljeniji pojam, a onda slede reči Partizan, fudbal i Zvezda i svi ovi pojmovi beleže manju učestalost, dok je veća zabeležena kod pojmova Košarka i Vaterpolo.

Olimpijske igre u Riju i uspesi Srbije u košarci i vaterpolu su bile povod da ih mediji više pominju nego u 2015. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com