Politika

SPS POTVRDIO – Darko Nikolić novi zamenik gradonačelnika

I dok još uvek aktuelnog zamenika gradonačelnika Miloša Banđura još uvek niko nije obavestio o smeni, centrala Socijalističke partije Srbije potvrdila je predlog Gradskog odbora o kandidatu te stranke za tu funkciju. Novi zamenik gradonačelnika biće Darko Nikolić.

“Kadrovska komisija Socijalističke partije Srbije dala je zvanični stav da kandidat ispred SPS-a za novog zamenika gradonačelnika Niša bude Darko Nikolić, diplomirani pravnik i odbornik u Skupštini grada. Očekujem da se već na narednoj Skupštini ovaj predlog nađe pred odbornike”, rekao je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu Žarko Ranković.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur rekao je međutim da ne zna ništa o njegovoj smeni sa te funkcije, kako se moglo čuti u medijima ovih dana i da o tome čak ni sam gradonačelnik koji predlaže smenu zamenika, takođe ništa ne zna.

“Gradonačelnik Darko Bulatović je javno izjavio da o tome ne zna ništa, a bez njega taj posao nije moguće obaviti, tako da ja o tome onda znam još manje”, rekao je on.

Banđurovu smenu potvrdio je ranije poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović.

„Ne radi se o smeni već o preraspodeli funkcija unutar koalicije na nivou Okrug-Grad. SPS je ustupio mesto načelnika Nišavskog upravnog okruga nama, a dobiće mesto zamenika gradonačelnika“, objašnjava Milovanović.

On, međutim, nije mogao da precizira koju bi funkciju mogao da obavlja Banđur. Dodao je i da će se o ovoj temi raspravljati na nekoj od narednih sednica.

Miloš Banđur je u Srpskoj naprednoj stranci od osnivanja. Od 12. jula 2012. godine do 11. jula 2016. godine obavljao je funkciju člana Gradskog veća u Nišu, resorno zaduženog za komunalne delatnosti i energetiku. Nakon lokalnih izbora 2016. obavlja funkciju zamenika gradonačelnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com