Sport

SPORTSKI VIKEND: Rukometaši i odbojkaši poslali “večite” kući

Vikend za nama doneo je susrete između niških ekipa i rivala koji su bili mahom iz prestonice. Čast Nišlija odbranili su rukometaši i odbojkaši koji su pokazali “večitim rivalima” da nemaju šta da traže u “Čairu”.

 


3. kolo Prve lige Srbije

Futsaleri “Kalče” poraženi su na gostovanju u Beogradu od ekipe “Samo pravo”. Iako je na poluvremenu delovalo da Nišlije mogu da pariraju domaćinu, pa je završeno sa 2:1, domaći su u drugom delu igre u potpunosti preuzeli inicijativu i pobrinuli se da bodovi ostanu na njihovom parketu. Krajnji rezultat glasio je 7:2.

Kalča će u narednom kolu ugostiti “FON” iz Beograda.


2. kolo Treće futsal lige

KMF “Radnički 2010” takođe je poražen, ali na domaćem terenu. Nišlije su pretprele poraz od ekipe “Zufo” iz Bujanovca rezultatom 10:2, jer nisu iskoristili svoje mnogobrojne šanse, a kao mlada i još uvek nedovoljno iskusna ekipa potrebno im je uigravanje koje će sigurno doneti i bolje rezultate u skorijoj budućnosti, s obzirom da su tim koji polako ali sigurno ispisuje novu istoriju.

Šansu za “popravni” imaće u narednom kolu protiv Ekonomista u Nišu.


2. kolo Prve lige Srbije

Košarkašice Studenta su nakon velikog prošlonedeljnog trijumfa nad Vršcem (141:20) u ovom kolu zabeležile poraz na domaćem terenu protiv ekipe Kraljeva. Nišlijke nisu uspele da uhvate rezultatski priključak ni u jednoj od četiri deonice igre pa su tako poražene rezultatom 78:54 (23:14/19:12/16:14/20:14).

“Student” se trenutno nalazi na 4. mestu tabele Prve ženske lige Srbije a u narednom kolu gostovaće “Šumadiji” u Kragujevcu.


2. kolo Druge lige Srbije

Košarkaši “Konstantina” zabeležili su i drugi poraz na startu Druge košarkaške lige, a bolji rival bila je ekipa Zdravlja iz Leskovca. Nišlijama se još uvek nisu poklopile sve kockice, s obzirom da su imale buran početak priprema u kojima nisu znali kojim igračkim kadrom raspolažu kao ni koji će rang takmičenja igrati. To je rezultiralo nešto slabijim početkom u kojem su na startu poraženi od užičke Slobode (94:70), da bi nedelju dana kasnije pretpreli poraz i od gostiju iz Leskovca 84:63 (22:15/20:9/24:17/22:18).

U narednom kolu gostovaće petoplasiranoj ekipi Žarkova u Beogradu.


1.kolo Superlige Srbije

Odbojkaši OK “Niša” zabeležili su pobedu na startu najjače odbojkaške lige a savladana je Crvena zvezda sa 3:1. Rezultat u prvom setu bio je 25:23 u korist Nišlija, drugi set završen je sa 25:20 za goste iz Beograda, a onda su poslednja dva seta odlučila pobednika, kada su najpre sa 25:22 a potom i 25:23 Nišlije okončale igru u svoju korist i stavile do znanja rivalu da nema šta da traži u “Čairu”.

Naredno kolo donosi susret između OK Niša i Radničkog iz Kragujevca.


4. kolo Superlige Srbije

Rukometaši “Železničara” trijumfom su okončali susret sa beogradskim Partizanom, a krajnji rezultat glasio je 29:22 (15:11), o čemu su Niške Vesti već pisale.

Njih u narednom kolu očekuje duel sa Rudarom u Kostolcu.


13.kolo Superlige Srbije

Fudbaleri Radničkog zabeležili su remi na domaćem terenu protiv ekipe Voždovca. Meč je završen rezultatom 1:1, a domaći su do izjednačenja došli golom iz penala.

U narednom kolu gostovaće Vojvodini u Novom Sadu.

Podsećamo da su utakmice ŽRK “Naise” i VK “Naisa” na programu narednog vikenda.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com