Sport

SPORTSKI VIKEND: Niški klubovi polovično; Košarkašice Studenta razbile protivnika sa 121 razlike!

Niški klubovi imali su ovog vikenda svoje utakmice, što na domaćem terenu što na gostovanjima, a uspeh je bio polovičan. Slavile su košarkašice, rukometaši i rukometašice, a futsaleri, vaterpolisti i košarkaši nisu uspeli da upišu pobede.

KMF Radnički je u 1. kolu Treće futsal lige poražen od ekipe Miners iz Majdanpeka na domaćem terenu sa 3:5. Iz niškog kluba poručuju da je “strpljenje igrača Kmf Miners Majdanpek bilo jači argument od želje, htenja i nadanja njihovih dečaka” i čestitaju protivniku na fer igri i korektnom nastupu i pobedi. Golove za Radnički postigli su Vasić i Stojanović(x2). U narednom kolu Nišlije dočekuju ekipu “Zufo” iz Bujanovca.


RK Železničar je upisao veliku pobedu na gostovanju u Šapcu. Oni su ambicioznu ekipu Metaloplastike savladali rezultatom 31:25. U ekipu su se vratili golman Zlatanović sa sjajnih 15 odbrana i Mladen Krsmačić sa 5 postignutih golova. Najefikasniji je i ovog puta bio Padežanin sa 7 golova.

U narednom kolu Želja dočekuje RK Partizan.


Košarkašice niškog Studenta “razbile” su ekipu Vršca u 1.kolu Prve lige Srbije rezultatom 141:20! Nišlijke su tokom čitavog meča diktirale tempo i jasno stavljale do znanja da protivnik nema šta da traži na njihovom parketu. One će u narednom kolu dočekati ekipu Kraljeva.


Vaterpolisti Naisa poraženi su u Novom Sadu, ali se nisu obrukali u utakmici 1.kola RVL A2 protiv Vojvodine koja je završena rezultatom 13:8. Iako su drugu četvrtinu završili sa ubedljivih 4:1 te na pauzu otišli sa rezultatskim egalom, koji je trajao sve do kraja treće četvrtine, ipak im nije pošlo za rukom da do kraja meča ostanu makar neporaženi. Oni će u narednom kolu gostovati Solarisu u Šibeniku.


Košarkaši Konstantina takođe su poraženi na svom terenu od ekipe Slobode iz Užica, na startu Druge košarkaške lige Srbije. Izabranici Marka Cvetkovića nisu uspeli da pariraju trenutno prvoplasiranoj ekipi pa je ovaj meč završen sa 94:70 u korist gostiju. Naredno kolo donosi duel između niške ekipe i ekipe Zdravlja iz Leskovca.


Rukometašice Naise pobrinule su se da ovaj vikend prođe koliko-toliko uspešno, one su sa gostovanja u Beogradu donele pobedu iz meča protiv Juniora. Krajnji rezultat utakmice 3.kola ženske rukometne Superlige glasio je 29:19 za Nišlijke. One u narednom kolu gostuju Medicinaru u Šapcu.


Podsećamo da je sutra na programu utakmica 2. kola Prve futsal lige između KMF Kalče i KMF Internationala iz Novog Sada. Meč u hali Čair počinje u 18 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com