Društvo

Spomen-park Bubanj ZABLISTAO

Završeni su radovi na rehabilitaciji niškog Spomen-parka Bubanj, danas već popularno niško izletište sija novim sjajem.

Sredstva za renoviranje obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije. Radove teške više od 19 miliona dinara obavila je niška firma “Formaantika.

Foto: Aleksandar Ćirić

Prema projektu i ugovoru su izvedeni brojni radovi gde su uređene pristupne staze, postavljanje informatičke table na više lokacija, obnova rasvete, uvođenje sistema video nadzora i uređenje prostora za sedenje uz dodatno opremanje urbanim mobilijarom.

“Postavljeni su novi jarboli, urađena je statička stabilizacija “Memorijalnog zida” i konzervacija njegovih reljefa od belog mermera, postavljena je dodatna rampa a narednih nekoliko nedelja biće montirane i programirane i svetiljke dekorativne rasvete, čime će čitav program biti zaokružen”, kažu u Zavodu za zaštitu spomenika.

Obnovljen je plato između “pesnica” i “memorijalnog zida” , zajedno sa pratećim elementima-stepeništa a uređen je i ogradni zid.

Foto: Aleksandar Ćirić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com