Politika

Branislav Jovanović: “Ribić u kajmaku” i u Zavodu za zaštitu spomenika kulture

“Katastrofalno loša kadrovska politika je uništila ovaj grad. Taman smo mislili da će promene čelnika Grada doneti nešto novo, dešavaju nam se još gore stvari. Pored “vrsnih” partijskih kadrova koji vode Lutkarsko i Narodno pozorište, javno-komunalna preduzeća, nadzorne odbore, o čemu smo već govorili na Skupštini, najnovije kadrovsko rešenje je u Zavodu za zaštitu spomenika kulture gde se za vršioca dužnosti direktora postavlja osoba koja nema nikakve veze sa ovom institucijom i pored mnogo stručnih ljudi iz kolektiva koji su dali doprinos razvoju grada”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad”, komentarišući postavljenje bivše sekretarke opštine Pantelej na mesto v.d. direktora ove ustanove.

On kaže da je osoba koja je postavljena poznata i kao perjanica Nove Srbije.

“Uvek je bila u izbornim komisijama, a znamo kako je tamo novac deljen, na to smo već ukazivali. Neki će reći da smo i mi postavljali partijske kadrove, ali je činjenica da dve trećine tih kadrova i danas vode grad, jer boljih očigledno nema”, podseća Jovanović.

On kaže da je bivša sekretarka najsiromašnije opštine u Nišu, po službenoj dužnosti, znala ili morala da zna za zloupotrebe i afere koje se tamo dešavaju.

“Dešavanja na Panteleju ne samo da zabrinjavaju nego i uveseljavaju nišku javnost, a sigurno i šire. Pored toga što funkcioneri jedu ribić u kajmaku, lupaju automobile, videli smo i kako se predsednik ove opštine “zlopati” na letovanju sa svojom emotivnom partnerkom, kako čitamo u medijima. I umesto da dovedu bolja kadrovska rešenja, mi tonemo sve dublje, nema nam spasa”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com