Društvo

SOTIROVSKI: Svi parkovi biće rekonstruisani i obezbeđeni čuvarima

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ponovila je da Grad intenzivno radi na tome da sve pakove rekonstruiše, ali i da obezbedi čuvare tih parkova. U skladu s tim rekonstruisana je i fontana u parku “Čair”koja je ukras dečjeg amfiteatra.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Želimo da imamo lepe gradske oaze za naše najmlađe, a i one najstarije. Koliko će ova fontana biti očuvana zavisi od nas samih. Ono što je neophodno parku Čair je čuvar i video-nadzor. Nažalost, takvo je vreme da sve ono što imamo moramo i na taj način da zaštitimo. Svedoci smo da park ispred Gradske kuće može da se održava, i da je i te kako lep kada ga čuvamo i negujemo, park kod suda, takođe, uveliko se rekonstruiše park kod Pravnog fakulteta, a sledeći je na Bulevaru Nemanjića“, rekla je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Izvršena je zamena iskidane i polomljene rasvete, i radi se na osvetljavanju delova Čaira koji su do sada bili u mraku.

„Čair se rekonstruiše po fazama, veliki je park, ogromna površina je u pitanju. Više od 30 godina nismo gradili parkove.“, kazala je Sotirovski.

Ona je najavila da će uskoro biti raspisan poziv za skupštine stanara za uređenje međublokovskog prostora, za saniranje krovova i sređivanje ulaza i sportskih terena, ali da će biti i nove sadnje trave i drveća sredinom oktobra.

Pročitajte još…

Rekonstruisana stara fontana u „Čairu“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Park kod Delte? Uzeli ste pare od Miškovića za park i niste ga završili. Konjske zaprege po gradu? Ništa,a? Divljanje motora i pravljenje buke po gradu? Ništa,a? Rupe po ulicama po gradu? Ništa,a? Fontana ispred gradske kuće? Svetlo na mostu kod tvrđave? Prođe celo leto, sve bitne manifestacije u Nišu a vi niste sposobni da napravite dve led trake na mostu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com