Društvo

Sotirovski: Planiran akva – park biće zamajac za razvoj Niške Banje i Niša

Planiran akva – park biće zamajac za razvoj Niške Banje, samim tim i Niša, ali i investicija koja bi trebalo da obeleži 2022. godinu, kazala je danas na poslednjoj skupštini Grada, gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Sotirovski ističe da su se mnogi putevi otvorili jer mnogo investitori koji se bave hotelijerstvim i ugostiteljstvom traže da grade upravo na ovom prostoru pored akva – parka.

“Sutradan ako ne budemo umeli da “gazdujemo” tim imanjem, možemo da ga prodamo, izdamo ili uđemo sa nekim u javno – privatno partnerstvo. Treba nam nešto opipljivo, a to će upravo biti akva – park. Indsutrijska zona sever 1 i 2 ukupne površine od 200 hektara je prioritet za Grad”, kaže Sotirovski.

Sotirovski je najavila će zahvaljujući investitorima grad Niš dobiti jedno internacionalno odeljenje u jednoj osnovnoj školi jer je mnogo stranaca koji rade i žive u našem gradu. Učenici će u ovom odeljenju nastavu pratiti na engleskom jeziku.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Lekovita, banjska voda vam nije “opipljiva”, već tobogani i klackalice Aqva parka. Nema gde da se prespava, Banja na dnu posećenosti, a vi likujete, tobože, angažovani oko Parka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com