Region

Sokobanja zabeležila najveću ikada posećenost za 1. maj

Sokobanjci su očekivali za prvomajske praznike 20.000 gostiju, a posetilo ih je oko 30.000 što je najveća ikada zabeležena posećenost tog mesta za proslavu 1. maja, izjavio je direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković.

“Svi smeštajni kapaciteti u Sokobanji, odnosno oko 14.500 ležajeva, bilo je popunjeno još prethodnog vikenda, a onda je broj gostiju dupliran 1. maja”, rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima i sami Sokobanjci iznenadjeni su brojem gostiju koje su imali 1. maja.

“Kolona vozila za ulazak u Sokobanju u toku prepodneva počinjala je od sredine Bovanskog jezera i bila je duga 9,5 kilometara. Na Ozrenu je bilo toliko mnogo vozila da je policija oko podneva zaustavila saobraćaj ka planini i propuštala samo vozila koja su se vraćala sa izletiša”, istakao je Milenković.

On je kazao da je veliki broj gostiju ostao u Sokobanji i tokom večeri zbog koncerta Ivane Selakov, a ne mali broj turista i dalje je u tom mestu pošto su neradne dane spojili sa predstojećim vikendom.

“Posećenost tokom prvomajskih praznika uvek nam je bila pokazatelj kakva će nam biti turistička sezona. Sada očekujemo da ćemo potući prošlogodišnju posećenost, mada nam je i prošla godina bila rekordna”, izjavio je Milenković.

Dodao je da zvanična statistika pokazuje da je Sokobanja u martu zabeležila rast broja turista za 102 odsto, a broja noćenja za 96 odsto, iako se radi o periodu kada je najveći broj gostiju neprijavljen.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u prva tri meseca ove godine Sokobanju je posetilo 10.703 turista, a zabeleženo je 37.268 noćenja.

https://www.facebook.com/organizacijazaturizam/videos/1907803015905587/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com