Društvo

Siromaštvo: umesto hanzaplasta – selotejp

M.P. koja je u devetom mesecu trudnoće, bila je ne malo iznenađena kada su joj u laboratoriji Instituta za javno zdravlje Niš nakon davanja krvi, komadić vate na mestu uboda umesto hanzaplastom, zalepili običnim selotejpom. Iz Higijenskog zavoda kažu da se nadaju da će hanzaplast dobiti narednih dana, a da je ubod zbrinut bez ikakvih posledica po zdravlje trudnice.

M.P. (ime poznato redakciji), koja je u devetom mesecu trudnoće,  jutros je otišla do Instituta za javno zdravlje Niš (Higijenski zavod) da uradi briseve i analizu krvi.

“Izvade mi krv i evo slika, nemaju flaster nego selotejp. Ja nemam reči, kome da se žalimo za ovakvo stanje”, objavila je ova Nišlijka preko Fejsbuk stranice “Ćaskalište za mame iz Niša”.

Komentarišući zašto je M.P. ubod na ruci zalepljen vatom i selotejpom, Vesna Mladenović, šef odeljenja za prijem materijala rekla je da Higijenski zavod trenutno nema hanzaplast i dodala:

“Bitno je da je ubod dezinfikovan i fiksiran po proceduri i da zdravlje pacijentkinje ni jednog trenutka nije dovedeno u pitanje. Hanzaplast nemamo, očekujemo da dobijemo narednih dana”.

M.P. se požalila i da nije imala prednost u laboratoriji i da je na uzimanje brisa i krvi čekala sat vremena.

Mladenović objašnjava da trudnice u ovoj zdravstvenoj ustanovi uvek imaju prednost.

“Problem je u tome što većinu naših pacijenata čine upravo trudnice, pa je teško odrediti koja od njih ima veću prednost”, kazala je Mladenović za Niške Vesti.

Mahatma Gandi je jednom prilikom rekao da je siromaštvo najgora forma nasilja nad ljudima. Bio je u pravu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com