Kultura

„Silvesterovo blago“ i „Dobro jutro, laku noć“

Predstave na Jutjub kanalu Pozorišta lutaka

Pozorište lutaka tokom vanrednog stanja prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu i to četvrtkom i nedeljom. Ove sedice spremili su još dve predstave.

U četvrtak, 2. aprila, prikazuju predstavu „Silvesterovo blago“ sa početkom u 18 sati. Radnja se odvija sredinom srednjeg veka, ali ipak sve podseća na XXI vek.

 

 

Foto: Pozorište lutaka Niš

  “Lutke i ljudi žive kroz jednu uzbudljivu priču ispunjenu piratima, ljubavima, neverstvima i prijateljstvima. Potraga za željenim blagom ih nagoni da pogledaju jedni drugima u oči, da se osmehnu i da otkriju najveće blago – ljubav”, kažu u Pozorištu lutaka Niš.

Predstavu su režirali Rumen Račev i Borjana Georgieva, a uloge tumače: Davorin Dinić, Toma Bibić, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Tatjana Milenković i Marija Cvetković.

 

U nedelju, 5. aprila, na Jutjub kanalu Pozorišta lutaka emitovaće predstavu „Dobro jutro, laku noć“ sa početkom u 11:30.

Foto: Pozorište lutaka Niš

“Predstava je sačinjena od dve bajke, „Nosorog i njegova dobra vila“ i „Mister Krokodil“. Jedna je za buđenje, druga za uspavljivanje. U prvi plan dolaze etičke vrednosti, tako važne za odrastanje. Priče engleskog glumca i pripovedača Donalda Biseta ispunjene su dobrotom i harmonijom. One nas podsećaju na najobičnije i najlepše stvari u životu – prijateljstvo, ljubav, pravičnost i harmoniju, koji su mnogo potrebni da bismo bili srećni. Stilski, ova predstava odgovara vodvilju, jer sadrži mnogo muzike i koreografskih elemenata”, navode u Pozorištu.

Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Dejan Gocić, Stanislava Joković i Srđan Miljković.

Linkovi za obe predstave biće objavljeni na fejsbuk strani Pozorišta lutaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com