Izbori 2020Politika

ŠEŠELJ: Na predstojeće izbore idu tri ozbiljne stranke – SPS, SNS i SRS

Na ove izbore idu tri ozbiljne stranke, radikali, naprednjaci i socijalisti, poručio je Vojislav Šešelj koji je danas boravio u Nišu i sa građanima se sreo u Obrenovićevoj ulici gde su ga sačekali članovi SRS.

“ Sve ostalo su sateliti koji su tu da bistru vodu mute. Oni neće proći cenzus, ali će Naprednjaci najviše učestvovati u raspodeli njihovih glasova posle izbora, a zamislili su da najviše uzmu nama”, dodao je Šešelj.

Vođa radikala je istako da stranka na ovim izborima nastupa sa svojim stalnim programom koji ne menja, ali ga stalno usavršava.

„ Sada su nam strateške tačke ukidanje javnih izvršitelja i zabrana boravka u Srbiji za migrante iz kriznih područja. Srbija nije kriva za ratove u njihovim zemljama, pa neka idu u zemlje koje su im izazvale te ratove, a nama već prave probleme posebno u mestima gde su njihovi centri“, rekao je Šešelj.

“Podržavamo približavanje Rusiji, Kini, produbljivanje prijateljstva sa Belorusijom i ostalim bratskim zemljama. Svesni smo da su naprednjaci sada najjači i da ne možemo da ih skinemo sa vlasti i ne postoje uslovi da mi pobedimo. Spremamo se da opet budemo opozicija i da imamo što više predstavnika u Parlamentu.”

On je dodao da su radikali i u Parlamentu dokazali da su ozbiljna stranka jer su uvek kritikovali ono što nije dobro, ali su bili spremni i da podrže ideje koje su dobre.

“Mi nismo opozicija narodu i Srbiji, već trenutnoj vlasti”, rekao je Šešelj.

Šešelj je pre dolaska u Niš posetio Toplički okrug.U Blacu, Žitorađi i Kuršumliji predate su liste za lokalne izbore, dok se narednih dana očekuje da se preda i u Prokuplju. Radikali će nastojati da i u Svrljigu i Aleksincu izađu na izbore, ali imaju problema u Ražnju. Prema Šešeljevoj oceni i u Nišu je bilo problema ali je situacija brzo stabilizovana.Stranka je obnovljena i svi odbori izlaze sa listama.

“Odlučili smo da u ovoj kampanji ne držimo velike skupove i mitinge zbog opasnosti od virusa. Kampanja je prilagođena trenutnoj situaciji”, rekao je Šešelj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com