Sport

SENT MORIC: Nišlijka na Svetskom prvenstvu u skijanju

Mlada niška skijašica Milica Kovačević za nekoliko dana putuje na Svetsko prvenstvo u skijanju koje se održava u Sent Moricu. Iz Srbije ukupno putuje 7 skijaša, od tog broja tri devojke među kojima je Nišlijka, druga na spisku odmah posle naše najuspešnije skijašice Nevene Ignjatović.

“Ovo je za Milicu velika šansa i veliki uspeh. Presrećni smo zbog toga što je dobila šansu. Upravo idem na Staru planinu po nju jer je ona tamo na pripremama, čim se spremi u sredu putuje za Sent Moric sa koleginicama iz reprezentacije. Sve u organizaciji Skijaškog saveza Srbije”, kaže za Niške Vesti mama Snežana Kovačević.

Trenutno traje najvažnije takmičenje u sezoni 2016-2017 koje je počelo  6. februara u Švajcarskoj, 44. FIS Svetsko prvenstvo. Sent Moric  je već peti put domaćin najboljim skijašima sveta, tamo će se okupiti 600 sportista iz 70 zemalja, koji će se za medalje na Svetskom prvenstvu takmičiti u šest disciplina spustu, veleslalomu, super-G, slalom i super-kombinaciji.

Milica će na planini Korvilj voziti slalom, a to je veliki uspeh što je izborila učešće.

“Milica zbog Sent Morica, nije otišla u Tursku na EYOF 2017 u organizaciji Olimpijskog komiteta. Kako su u isto vreme oba takmičenja ona se odlučila za Sent Moric. Za sve ovo je potrebno da se postigne određena norma”, ističe mama Kovačević.

Milica je skormana devojka koja ne voli preterano da priča o svojim uspesima, ali je zato tu mama i porodica koja joj pružaju najveću podršku.

Ona nije nametljiva i ne voli da se puno priča o tome, ali ja sam kao majka presreća, što će jedna Nišlijka učestvovati na najprestižnijem skijaškom takmičenju u svetu, jer bolje od toga nema”, kaže radosno Snežana Kovačević.

Eurosport će direktnim prenosima ispratiti kompletan 44. FIS Svetski šampionat u alpskom skijanju do 19. februara.

Foto: Privatna arhiva

Milica Kovačević, članica je niškog skijaškog kluba “Konstantin”, klupski trener je  Damir Kapric mada je Milica trenirala sa mnogim ekipama ove sezone.

Ova mlada Nišlijka u aprilu puni 18 godina, pohađa treći razred Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu a mama Snežana kaže da je ova mlada skijašica odlična učenica.

U školi imaju puno razumevanja za izostanke i putovanja na kojima je Milica često, na tome smo veoma zahvalni profesorima u školi”, kaže Kovačević.

O Milicinim sportskim uspesima Niške Vesti već su pisale kada je prošle zime učestvovala na II Zimskim olimpijskim igrama mladih u norveškom gradu Lilehamer.

PUNO SREĆE Milici na Svetskom prvenstvu želi redakcija Niških Vesti!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com