Sport

Nišlijka na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lilehameru

II Zimske olimpijske igre mladih biće svečano otvorene 12. februara u norveškom gradu Lilehamer. Srbija ima samo dva predstavnika u alpskom skijanju, Nišlijku Milicu Kovačević i Rašo Jevremovića sa Zlatibora.

U Lilehameru se očekuje učešće preko 1000 mladih sportista i više od 60 nacija, koji će se takmičiti u 8 sportova i 70 disciplina.

Naša Milica jedina je postigla olimpijsku normu i u sredu već putuje u Norvešku.

Milica Kovačević, članica je niškog skijaškog kluba “Konstantin” a trener Damir Kapric i danas je sa njom na stazi, na Staroj planini. Oni koriste svaki dan kako bi Milica bila u najboljoj formi. 

Screenshot 3

“Mi smo upravo na stazi i treniramo na Staroj planini. Nisam siguran da će nam iz JP Skijališta dozvoliti da i sutra treniramo, jer je vikend i gužva je, a mi ne možemo da postavimo stazu kada su pune piste. Milica je već spremna, nema povrede i u vrhunskoj je formi”, kaže Damir Kapric, trener SK “Konstantin”.

Na pitanje šta očekuju u Norveškoj, Kapric kaže:

“Ogroman je ovo uspeh da Milica putuje na Olimpijske igre za mlade jer je jedina iz Srbije postigla normu za devojčice. To je veliki uspeh za nju, nas. Ona je radosna i jedva čeka da pokaže šta zna”, završava trener Milice Kovačević za Niške Vesti.

Ona će u Lilehameru voziti slalom, veleslalo i super-G.

Milica Kovačević ima šestaest godina, pohađa Gimnaziju Svetozar Marković u Nišu a mama Snežana kaže da je ova mlada skijašica odličan đak. Ona dodaje da je Olimpijski komiter Srbije pokrio sve troškove puta i boravka u Norveškoj, ali kaže sve ostale troškove pokrivaju roditelji.

Milicine torbe su već spakovane za Lilehamer, a posebnu podršku sa tribina imaće ova uspešna mlada sportiskinja, jer će je bodriti rođena sestra koja u Norveškoj studira medicinu.

II Zimske olimpijske igre mladih biće održane od 12. do 21. februara 2016. godine u norveškom gradu Lilehameru. Lilehamer je bio jedini kandidat za organizaciju II Zimskih YOG, a prethodno je bio već domaćin Zimskih olimpijskih igara 1994. godine.473000 3459809779261 790911601 o

Niš navija za Milicu, Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com