Društvo

SAVEZ STUDENATA FILOZOFSKOG FAKULTETA ORGANIZOVAO HUMANITARNI KVIZ: Studenti Filozofskog za pomoć Aleksandru

Savez studenta Filozofskog fakulteta  organizovao je humanitarni kviz za studente sa Filozofskog, ali i svih ostlih fakulteta Univerziteta u Nišu sa ciljem da prikupljeni novac od kotizacija za ekipe koje učestvuju u kvizu uplate na račun svog kolege sa žurnalistike Aleksandra Nikolića koji se trenutno nalazi na lečenju u Turskoj, ali mu je potreban novac da  lečenje nastavi.

Prema rečima Jelene Antić, potpredsednika  za humanitarni rad Saveza studenata  Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, ovo je peta akcija koju oni organizuju i koja je namenjena Aleksandru.

Svi studenti Filozofskog fakulteta žele da pomognu Aleksandru, svi smo na njegovoj strani, organizovali smo do sada veliki broj humanitarnih žurki za njega. Aleksandar je  veliki borac i svi verujemo u njega“, kaže Jelena.

Humanitarni  kviz je privukao pažnju studenata sa svih fakulteta,a sama pitanja su koncipirana tako da studenti sa svih fakulteta mogu da  ponude bar jedan tačan odgovor. Bilo je pitanja iz geografije, istorije, kulture, sporta.

 „U ovom kvizu i nije važno dati tačan odgovor jer je ovde važno samo učestvovati, a svaki poen koje ekipe osvoje ili ne,  za Aleksandra je važan“, kaže Jelana. „Važno je samo da je imamo što više ekipa jer to znači i više novca za kotizacije, ali i za Acka. Puno njih se javlja, njegovi drugovi, kolege sa ostalih fakulteta. Aleksandar nas je nakako sve okupio“.

Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu su i, inače, poznati po svom humanitarnom radu i humanitarnim akcijama.

 

„Svakog dana u holu Fakulteta imamo volontere  koji su uključeni u humanitarne akcije. Tu bude postavljena kutija za priloge, a rado se našim akcijama odazivaju  i profesori i studenti. Što je više volontera, to je  veća promocija akcija, pa se više novca i skupi. Tako je i za Acu, ako sada ne sakupimo dovoljno novca organizovaćemo još nekoliko humanitarnih žurki.  Ovih dana pokušavamo da stupimo u kontakt i sa Akademskim pozorištem kako bi nam oni izašli u susret i odigrali neku humanitarnu predstavu, a verujem da hoće jer su i oni poznati po svojim humanitarnim kacijama“.

Hol Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu za Novogodišnje praznike ukrasila je jelka.Ali to nije tek bilo koja jelka. To je humanitarna jelka studenta ovog fakulteta, a akcija je posvećena deci sa Kosmeta.

„Humanitarne akcije radimo za sve mlade ljude i za decu. Radili smo za Petru, za Petra, za Vladimira, Aleksandra“, kaže Jelena. „Nismo srećni zbog toga, ali želimo da pomognemo, skupimo dovoljno snege i krenemo u akciju. Drago mi je da se sve više mladih ljudi odaziva našim akcijama. Želimo da probudimo humanost kod mladih, da osete da su nekome potrebni, da mogu nešto svojim aktivnostima da promene. To je jako važno za sve, jer je humanost nešto što čoveka čini uzvišenim, ali  i njegovo srce puni srećom“.

Jelana kaže da im je posebno draga humanitarna kacija koju sada počinju da pripremaju . To je  „Kosmetu na poklon“.

„Sakupljamo slatkiše, slaniše, odeću i obuću. Pravimo paketiće, a u njima ima i knjiga i školskog pribora. To onda naši studenti odnesu deci na Kosovu i Metohiji, podele im paketiće i budu sa njima. Deca se stvarno obraduju kada im neko dođe jer je njihovo kretenja ograničeno. Smatramo da sva deca sveta imaju pravo da se raduju Novoj godini i da svi treba da dobiju poklone. Zato ovu akciju sa posebnom pažnjom i brižljivo pripremamo kako se deca ne bi razočarala. Peketići su podeljeni za devojčice i dečake, a sve što u njih stane namenjeno je i odgovarajućem uzrastu“, objašnjava Jelena.

Studenti sami pišu i poruke namenjene ovoj deci.

Moto studenata Filozofskog fakulteta je da“ ako nekome može da se pomogne , onda mu treba pomoći“, ili „zašto traćiti vreme na kafu kada možeš da pomogneš drugima“,ili možda, „pomažući drugima mi postajemo bolji ljudi“. Šta god da je od ovoga, studenti Filozofskog su na pravom putu. Oni su tu da pomognu drugima. Uvek, i to čine već godinama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com