DruštvoKultura

Gimnazijalci “Stevana Sremca” i Šopalovići u humanitarnoj misiji za Acka

Članovi dramske sekcije Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” odigraće večeras od 19 sati predstavu “Putujuće pozorište Šopalović” u Pozorištu lutaka. Gimnazijalci će predstavu odigrati u humanitarne svrhe kako bi pomogli da se prikupe dodatna sredstva za lečenje novinara i bivšeg učenika škole Aleksandra Nikolića.

Ulaznica za humanitarnu predstavu je 200 dinara, a ovim pitem gimnazijalci Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” pozivaju sve ljude velikog srca da pogledaju predstavu i daju svoj doprinos u prikupljanju sredstava za nastavak Aleksandrovog lečenja.

Članovi dramske sekcije ove gimnazije dodaju da neće razočarati publiku, ali da im je u prvom planu pomoć za Aca.

Fotografija: Gimnazija “Stevan Sremac”

Po tekstu jednog od najoriginalnijih srpskih dramskih pisaca Ljubomira Simovića,  scenario i režiju za predstavu “Putujuće pozorište Šopalović”, potpisuje profesorica književnosti Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” Danijela Gašević.

Gimnazijalci su prvi put predstavu odigrali na obeležavanju 140 godina Prve niške gimnazije na sceni Narodnog pozorišta, 23. novembra. Odigrali su je sa velikom energijom, entuzijazmom i ljubavlju parirajući u brojnim scenama profesionalnim glumcima, a sa željom da što uspešnije prenesu poruku da umetnost opstaje bez obzira na vreme i prostor. Pohvale su stizale sa svih strana, te i od Ljubomira Simovića lično.

Sa “Šopalovićima” su se plasirali na takmičenje dramskih sekcija Srbije, odnosno na 23. Pozorišne susrete dramskih sekcija Srbije, koje će i svečano otvoriti 15. aprila u Kragujevcu.

Kako kažu, to nisu očekivali, ali im je velika čast. Ova talentovana trupa gimnazijalaca, pod rukovodstvom profesorice Danijele Gašević sada se intenzivno priprema za takmičenje, a večeras će predstavu odigrati u humanitarne svrhe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com