Društvo

SAVET ZA MLADE SKUPŠTINE GRADA NIŠA: Mladi projektima ostvaruju ciljeve

Na Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade koji je raspiso Grad Niš apliciralo je 28 udruženja i tri resurs centra, a grad je odobrio za realizaciju ovih projekata 3,5 miliona dinara, kaže Dušan Ćirić, predsednik Saveta za mlade pri Skupštini grada Niša čiji su članovi juče razmatrali pristigle projekte u saradnji sa Kancelarijom za mlade, a svoje mišljenje dostaviće Komisiji koju je formirao Grad Niš i koja će doneti konačnu odluku o tome ko će i koliko para dobiti za realizaciju projekata. Konkurs je raspisan 16, a završen 30.jula. Koji projekti će proći znaće se već za dan dva.

„Grad Niš svake godine, putem Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade, pruža podršku mladima u svim oblastima koje su značajne za unapređenje društvenog položaja mladih, finansiranjem projekata udruženja mladih i udruženja za mlade“, kaže Stevan Živković, šef Kancelarije za mladih. „Ove godine nemamo prioritet jer smo, zapravo preko konkursa hteli da vidimo šte je mladima najpotrebnije i čime oni žele da se bave. Uglavnom su to oblasti koji su deo i lokalnog Akcionog plana od 2015. do 2020.godine, a u pitanju aktivizam, volonterizam, slobodno vreme, zaštita životne sredine“.

Živković dodaje da među mladima postoji veliko interesovanje da se uključe u rešavenje problema na ovaj način.

„Moram da priznam da je ove godine stiglo manje projekata nego prošle kada smo imali prijavljenih 48 projekata.Sada je taj broj je 27. I ovaj broj ukazuje na problem koji se odnosi na informisanost mladih, a iz ovoga se da zajljučiti da je informisanje mladih, upravo, jednan od prioritetnih pitanja“, kaže Živković.

Prema rečima Dušana Ćirića, predsednik Saveta za mlade pri Skupštini grada Niša, ovo je prva godina da se raspisuje konkurs i za resurs centar.

„Ukupno je odvojeno 3,5 miliona dinara za udruženja i za resurs centre. Prošle godine je bilo tri miliona, a ove godine je 500.000 dinara više. Od pristiglih 28 projekata, tri nisu prošla konkursnu dokumentaciju, pa se na razmatrajanju naleze 25 projekata. Savet za mlade razmatra sve projekte, a konačnu odluku donosi Komisija, ali se uvek sagleda i naše mišljenje , a time pomažemo pravom odabiru projekata“, kaže Dušan Ćirić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com