ObrazovanjeVirus Korona

ŠARČEVIĆ: NEMA povratka u ŠKOLE

“Ove školske godine neće biti vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave”, rekao je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević.

On je objasnio da će raspust početi krajem maja, kada će biti završena redovna-online nastava.

Biće izmenjen i Pravilnik za ocenjivanje, s obzirom na to da sada nema tromesečja, ni dosadašnjeg vida završnog ispita.

Prema njegovim rečima, oko tog pitanja prepliću se različiti interesi, počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature.

To je najlakši scenario, koji, međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole, istakao je on.

Šarčević je poručio da se resorno ministarstvo u svemu prvenstveno rukovodi bezbednošću učenika i nastavnika, ali je dodao da se mora zadovoljiti i drugi uslov, a to je pravičnost.

Za oko dve, tri nedelje izaći ćemo sa modelom, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit, najavio je ministar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com